Начало / Статии / Статии - Швейцария

Ресторант Кунстщубен - стъпки на швейцарската кухня към челните редици

Автор

/


Каквото е добро за швейцарския президент, редовен клиент тук, е достатъчно добро и за повечето хора.

Ресторант „Кунстщубен“, Кюснахт, Швейцария

И днес, когато две трети от швейцарския триумвират на майстор-готвачите вече ги няма (Фреди Жирар се пенсионира, а Ханс Щуцки почина), Хорст Петерман властва еднолично, продължавайки да вдъхновява майстор- готвачи, които са извоювали значимо място на Швейцария върху кулинарната карта.

В безупречно изискана, пълна с цветя трапезария в крайзерен дом от ХІХ в. В покрайнините на Цюрих Петерман изтръгва възторзи от своята международна клиентела с меню, което е почти маниакално изобретателно, всяка хапка е едно откровение.

В топло време една малка, но прелестна градина на открито е мястото, където трябва да бъдете. Винаги изменящите се и съобразени с наличното на пазара предложения включват ястия от риба, която е максимално прясна и екологично чиста, както и различни ястия от филе миньон и фуа гра, които подчертават неговите блестящи умения.

Любителите на сладкишите никога няма да забравят специалитета на Петерман – топло ментово суфле върху „карпачо“ от тънки резенчета праскови.

Избата с вина отговаря на очакванията, включително малка, но особено добра подборка от марки от Тичино, италоезичния кантон на Южна Швейцария.

Къде: Кюснахт е на 10 км южно от Цюрих край източния бряг на езерото, Швейцария
Най-добро време: отворен вторник-събота.

Виж актуалните оферти за пътуване в Цюрих!

Виж още:

Екскурзия в Баден Баден

Екскурзия в Женева

Екскурзия в Милано

 

>
10 януари 2012 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти