Начало / Статии / Статии - Швейцария

Фестивалът в Люцерн - изключително музициране в подобаваща среда

Автор

/

Ако се съди по качеството, а не по блясъка, публиката или рекламата, фестивалът в Люцерн едва ли може да бъде бит от някой друг. Той е един от най-старите в Европа (открит от Тосканини през 1938 г.), най-еклектичният и най-привлекателният, обикновено споменаван ведно с другите главни летни музикални събития: Залцбург, Байройт, Екс ан Прованс и дори Глайндеборн.

Фестивалът в Люцерн - Швейцария
 

Един истински „Кой кой е“ от знаменити диригенти, оркестри (понякога повече от дузина), солисти и камерни ансамбли свирят в различни интересни места, включително новия, ултрамодерен конгресно-културен център. Разположен на подобните на Лидо брегове на прекрасното езеро Люцерн, той е впечатляваща отправна точка от средновековната среда на града.

Люцерн е предпочитано място от туристите отчасти защото въплъщава образа на швейцарски град. Вагнер, който добре познава този район, пише: „Не зная по-красиво място в този свят!“ и когато е в града, отсяда в големия хотел от ХІХ в. „Швайцерхоф“ (чисто нов след ремонта през 1999 г.). Неговата регистрационна книга е пълна с подписите на съвременни музикални знаменитости и гости на фестивала, като Пинкас Цукерман, Мстистлав Ростропович и, да се надяваме, вашия.

Къде: Люцерн е 57 км югозападно от Цюрих
Най-добро време: 4 седмици, средата на август до средата на септември.

>
31 март 2011 г.

Тагове

стари градове

събития

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти