Начало / Статии / Статии - Гърция

Периса, Санторини – плаж и островен живот

Автор

/

Периса е едно от селата по крайбрежието на Санторини, в които се концентрират най-много туристи. Периса възниква през 60-те години на миналия век – не очаквайте традиционна селска идилия, а по-скоро съвременен туристически център с парти атмосфера.

Тук островният ваканционен живот кипи почти денонощно. Поискате ли да намерите спокойно място обаче, винаги има къде да го направите.

Плаж Периса и плаж Периволос

На практика тези два плажа са една обща дълга ивица, популярна сред по-младите посетители на острова. Пясъкът и камъчетата са черни, резултат от вулканичната дейност, и затова често ги наричат Черните плажове. Има хотели и ресторанти и по-парти атмосфера.

Тук лятото гостуват световни диджеи, които пускат музика в някои от плажните барове. Периса е и едно от добрите места на Санторини за уиндсърфинг, водни ски и гмуркане.

Колкото по на юг отивате, в посока Агиос Георгиос, толкова по-спокойно става.

>>> ПОДГОТВЕТЕ СЕ И ЗА... останалите плажове на Санторини - вижте пътеводител на плажовете на Санторини.

Около Периса – какво да се види

От Периса можете да хванете и водното такси, което ще ви отведе до град Камари.

Планинска пътека води до останките на Древна Тира – екскурзия, която можете да направите пеша или на гърба на магаре.

На 20 минути пеша от Периса се намира доста по-традиционното село Емпорио, в което дядовците все още пушат и бъбрят в кафенетата, а църквата се пълни в неделя сутрин. На 20 минути с такси е и оживената столица на острова – Фира. Най-удобният начин за придвижване из острова е с АТВ или скутер, които можете да наемете. Ако сте по-голяма група, наемете кола. Ако искате да се придвижвате в рамките на Периса и крайбрежната алея (около 5 км), можете да наемете и колело.

Периса се намира на около 15 км от главния град на СанториниФира.

>>> ПОДГОТВЕТЕ СЕ И ЗА... останалата част на острова - научете повече за това какво можете да правите на остров Санторини.

***

>>> Виж актуалните оферти за Санторини! >>>

Виж още:

Почивка в Крит

Почивка в Корфу

Почивка в Родос

Почивка в Закинтос

>
23 юни 2021 г.

Тагове

гръцки острови

плажове

Санторини

Забележителности наоколо

Избрани оферти