Начало / Статии / Статии - Гърция

Най-доброто време за пътуване в Санторини

Автор

/

Отразяващи слънцето бели и сини куполи с перфектна форма. Виещи се улички и стръмни стълби, които все едно свършват в небето. Море, което пълни очите със синьо и със спокойствие. Познахте ли къде се озовахте за секунди?

Вдишайте натежалите от аромат и цвят средиземноморски храсти и бризът, който роши косите ви. Сега усетихте ли Санторини?

А замисляли ли сте се кога е най-доброто време да посетите Санторини? Зависи какво точно искате да правите там.

Плуване и слънчев загар

Ако сте решили да поплувате и да съберете санторински загар в Гърция, то тогава най-доброто време да пътувате е между юни и септември. Тогава може да се радвате на хубави слънчеви дни. А морската вода е с най-приятна температура през август и началото на септември. Възможно е да я опитате и през май или през октомври, но няма да е със същите градуси.

Нощни забавления, много слънце и кипящ живот

Ако сте решили да опитате от динамичния нощен живот и да усетите всички плюсове на върховия момент на сезона, то тогава сте добре дошли от юни до септември. Тогава е т.нар. пик на летния сезон и точно този момент избират голяма част от гостите на острова. За някои това е дълго чаканата лятна отпуска, за други е емоции на макс, а за трети е просто най-доброто време за запознанство със слънчев Санторини.

Спокойствие и умерено слънце, без големи тълпи

Ако сте хората, които си почиват сред спокойствие, повече тишина и време за съзерцание, то тогава вашето време за посещение е през май и началото на юни или през септември и октомври.  Тогава можете да се възползвате от всички забавления, но в по-лежерно темпо. Бихте могли да пробвате и водата, но е възможно да е по-хладна, което невинаги е нежелан вариант.

Изгодни цени и различното лице на Санторини през останалите сезони

Ако много искате да посетите Санторини, но нямате възможност да си позволите почивка в пика на сезона, то за вас има едно много удобно решение – отидете през април и май или през октомври и ноември. Можете да се изненадате от хубаво и слънчево време и ще имате възможност да видите острова през друг сезон. Нещо, с което вероятно не всеки може да се похвали.

Зима в Санторини (нисък сезон)

Хотелите предлагат по-евтини оферти и през зимните месеци. Зима в Санторини, защо да не, звучи вълнуващо и необичайно. Ако не ви плаши перспективата за хладно време, дъждец и посивяло небе, то тогава смело може да планирате своята почивка и да се срещнете с другото лице на остров Санторини. Имайте предвид, че транспортът е с ограничен график и има голяма вероятност да се наложи да изчакате повече време в Атина.

Вижте актуалните оферти за пътуване до Санторини!

Вижте още:

Почивка на остров Корфу

Екскурзия в Лефкада

Почивка на остров Евия

>
04 август 2022 г.

Тагове

гръцки острови

летен туризъм

море

романтични места

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти