Начало / Статии / Статии - Гърция

Летен хороскоп за пътешествия (+идеи за дестинации)

Автор

/

Лято! Лято! Лято!

Време за почивка и за нови преживявания.

Ето какво очаква това лято всяка от зодиите – в нашия специален летен хороскоп за пътуване.

Овен

Обикновено по-скоро традиционалисти, това лято Овните ще са на откривателска вълна в търсене на непознати дестинации и преживявания. За пръв път от много време са готови да подложат вижданията си под съмнение и дори сами да предложат нещо ново (стандартен овенски отговор на въпроса „Да идем на някое ново място?“ е: „Боже! Да не са бутнали любимия ни хотел?!“).

Заради много ангажименти, почивката за Овните може малко да се отложи, но добре, че има места по света, където лятото е по-дълго от обикновено.

Топ съвет: Освен мястото, разнообразете и компанията, с която пътувате това лято.

Идея за дестинация: Почивка в Кипър

Телец

Когато са на път, Телците търсят близка среща с природата, защото са зодиакалният знак, който е най-близо до земята. Ще ги откриете по планинските върхове или из екзотични далечни земи, но винаги с планирана забежка из паркове, градини, пустини и джунгли – каквото е налично.

Телците не са почитатели на рисковете и на силните усещания, а по-скоро на дълбоките преживявания и създаването на смислени приятелства.

Топ съвет: Лятото за вас ще е пълно с изненади, оставете плановете за друг път и приемете неочакваните предложения.

Идея за дестинация: Лято на остров Малта

 

Близнаци

За Близнаците на първо място е с кого са, а след това къде са, но въпреки това те обичат да откриват нови места вместо всяка година да събират тен на един и същи плаж. Не обичат претъпканите със събития програми и държат на личното си време за почивка. Приятелски настроени и любопитни, Близнаците за поредна година ще се върнат от отпуска с куп нови познанства.

Топ съвет: Не забравяйте веднага да обмените контакти с нови познати, за да поддържате връзка.

Идея за дестинация: морска почивка в Албания

Рак

Раците са домошарите на зодиака и дори и да пътуват някъде, предпочитат да отсядат в места, които носят усещането за домашен уют. Море или планина, важно да е има някое спокойно местенце, където да си изпият капучиното сутрин с хубава гледка (която ще заснемат, но най-вероятно няма да публикуват във фейсбук). Соло пътешествениците сред Раците са рядкост, защото за тях почивката е смислена, ако е споделена с най-близките приятели или семейството.

Топ съвет: Това лято сложете в багажа няколко любими предмета в повече, за да се чувствате уютно, където и да сте (любима възглавничка, пантофи или чаша например).

Идея за дестинация: Почивка в Коста Брава + Барселона

Лъв

Лъвовете имат една от най-сложните задачи в организирането на ваканции, защото освен да се погрижат за собственото си приятно прекарване, те се чувстват длъжни да следят дали всички останали в групата също се забавляват. Ще ги видите на необикновени места по света да практикуват необикновените си хобита, защото такъв е и целият им живот – търсене на необичайното. Почивката им е съчетание от най-доброто, което са виждали и чували от ваканциите на приятелите си.

Топ съвет: Това лято е добре да заложите на малко повече пасивна почивка (коктейли, събиране на тен и размишление) за сметка на активната. Имате важни въпроси за обмисляне, затова освободете съзнанието си от всичко излишно.

Идея за дестинация: Почивка в Сицилия

Дева

Девата е най-подреденият зодиакален знак и нейният куфар винаги е в полуготово състояние, за да може да си стегне багажа за 10 минути и да тръгне на път. Макар да се старае да планира пътуванията си по месеци и бюджет, често се изкушава от непредвидени предложения и се оказва там, където най-малко е очаквала. Девата се наслаждава на всяка секунда от пътуването, което я прави един от най-добрите пътешественици.

Топ съвет: Това лято посетете място, на което досега не сте били - имате нужда от стимулиране на креативността си в непозната среда.

Идея за дестинация: Почивка на остров Мавриций

Везни

Везните могат да си почиват буквално навсякъде. Само ги оставете на мира и мястото е почти без значение. Обичат красивите места, които носят наслада за очите. Ведрият им нрав ги прави душата на всяка компания, винаги способна да обърне и най-големият проблем в смешка.

Тъй като са в година на растеж и развитие, отпуската ще им донесе освен почивка и неочаквани полезни контакти, които ще бъдат от полза в бъдеще.

Топ съвет: Това лято по време на почивката си се възползвайте да се научите на нещо ново – нова рецепта, да плувате, да връзвате морски възли...

Идея за дестинация: Почивка в Сардиния

Скорпион

Скорпионът е много по-зает със собствените си мисли, отколкото с подробностите около почивката. Често може да бъде забелязан да подремва през целия път към морето или в самолета, докато другите оживено дискутират какво се вижда през прозореца.

Когато е на почивка, Скорпионът е на почивка в пълния смисъл на думата и нищо не може да го накара да се изнерви или да мисли за проблеми и задължения. Чувства се еднакво добре на 20 км от вкъщи и на другия край на земното кълбо.

Топ съвет: Това лято изберете място, което ще ви провокира с културата си.

Идея за дестинация: Екскурзия в Мексико + Плая дел Кармен

Стрелец

Безгрижното излежаване на плажа при Стрелците трябва да се редува със срещи с местната култура. Изследователи по душа, те ще се чувстват добре там, където могат да си представят, че живеят друг живот или където всичко е толкова различно от обичайната им среда, че ги провокира да наблюдават, опитват и живеят на пълни обороти.

Топ съвет: Това лято се съобразявайте по-малко с другите и дайте на себе си нужната почивка.

Идея за дестинация: Пътешествие в Португалия

Козирог

Козирогът е една от най-сериозните зодии, която няма да тръгне на почивка, без да е проучила всичко за мястото, където отива. Обича да ходи на места, за които се говори и макар да следи тенденциите в пътуването (и във всичко), от тях взима само това, което отговаря на личното му възприятие за света. В почивката цени баланса – безгрижно събиране на тен в комбинация с активности, разходки с лодки, яздене на камили, летене с балони.

Топ съвет: Напоследък обръщате малко внимание на себе си, отделете си време за истинска почивка, за да не прегреете.

Идея за дестинация: Пътуване до Санторини

Водолей

Водолеят със своя вечен стремеж към независимост е готов да отиде и накрая на света само и само да докаже на себе си, че може да се справи с всичко и да се чувства у дома си навсякъде.

Екзотичните дестинации силно ги привличат и стига да може да си го позволи, ще го видите по плажовете на Мавриций или Занзибар, или по улиците на Буенос Айрес да танцува танго с местните.

Топ съвет: Дайте го малко по-спокойно това лято, имате нужда от пълен релакс.

Идея за дестинация: Почивка във Фетие, Турция

Риби

Рибите предпочитат пътуването им да има някакъв смисъл и висша цел, но ако това е неприложимо, се задоволяват и с разглеждане на забележителности. Често ще ги видите на доброволчески лагери или на места, където се случват интересни събития. Имат изострен нюх към хората и местата с истории и бързо се сприятеляват с местните хора, дори и да не говорят езика.

Безкрайното им любопитство ги поставя в невероятни приключения, така че ако искате интересна ваканция, стойте близо до Рибите.

Топ съвет: Това лято впрегнете креативността си и си измислете предизвикателства, които да изпълнявате по време на почивката си.

Идея за дестинация: Лято на остров Корфу

>
01 юни 2022 г.

Тагове

любопитно

хороскопи

лято

Забележителности наоколо

Избрани оферти