Начало / Статии / Статии - Австрия

Планинският път Гросглокнер - разходка с кола сред най-големи алпийски красоти

Автор

/

Полюбувайте се на алпийската красота в най-чистия й вид и предприемете разходка с кола по величествения път Гросглокнер, която ще ви накара да стискате пръсти до бяло и ще секне дъха ви.

Наречен по името на най-високия връх в страната и прекосяващ някои от най-живописните области на Австрия, пътят е бил важен търговски маршрут между Германия и Италия през Средновековието.

Фантастичният планински път Гросглокнер (сега също магистрала 107) е построен между 1930 и 1935 г. и докато повечето търсачи на приключения в наши дни поемат от Залцбург, пътят в действителност започва далеч пo на юг, в сърцето на националния парк „Хое Тауерн“.

С почти 1120 кв.км. площ, той се гордее с 300 върха над 3000 м, 246 ледника, тучни долини и десетки хубави села, в които можеш да потърсиш хубава храна и нощувка в проста страноприемница.

Величественият далечен изглед на главната забележителност на парка, високият 3798 м връх Гросглокнер, затруднява шофьорите да не откъсват очи от острите завои.

75-километровата ивица от Брук до Хайлигенблут е най-приковаваща погледа – най-хубавите места са две внушителни тераси, от които се откриват панорамни изгледи – Еделвайс Шпице (2591 м) и Франц Йосиф Хое (2377 м).

Тръгнете по фантастичния 10-километров участък, наречен „Пътят на ледниците“ и ще преживеете незабравимо пътешествие.

Къде: Австрия

Кога: май-ноември

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Залцбург!

>
01 юни 2015 г.

Тагове

алпи

главни пътища

зимен туризъм

ледници

летен туризъм

любопитно

природни паркове

селски туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти