Начало / Статии / Статии - Австрия

Инсбрук – златният покрив на Австрия

Автор

/

Инсбрук е по австрийски перфектна дестинация – с бърз и лесен достъп до ски пистите, със замъци, с безупречни градини, с алпийски пейзажи и тиролска кухня. Не град, а истинско злато.

Макар и разположен на около 600 м надморска височина, Инсбрук е на половин час от пистите с градски транспорт, а си има и истински златен покрив.

Първата спирка на посетителите в Инсбрук е именно Златният покрив. Това са емблематичните 2657 златни керемиди, използвани от Максимилиан I за покриването на терасата, от която наблюдавал турнирите на площада.

Спирка номер две предоставя една от най-красивите гледки към Инсбрук отвисоко – Градската кула, която е част от кметството. Изкачете близо 150 стъпала до върха на 56-метровата кула, за да се влюбите в града!

В Инсбрук има и няколко църкви, които си заслужават да се отбиете, но задължителна е готическата Хофкирхе с мавзолея на Максимилиан I.

И тъй като сте в столицата на Тирол, не пропускайте да се потопите в атмосферата на областта – разгледайте Националния тиролски музей и Тиролският фолклорен музей. Другият вариант е да посетите някое от по-малките градчета в района.

Инсбрук и околностите му са изключително зелени и живописни. Посете Алпийската градина (вход свободен), която се намира на 2000 м надморска височина на хълма Пачеркофел край Инсбрук.

Ботаническата градина се намира на 15 минути пеш от центъра на града и е пълна с интересни цветя и екзотични растения.

Близо до старата част на Инсбрук пък можете да се разходите сред вековни дървета, цветни алеи и красиви езера в Имперския дворцов парк. Ако имате късмет, може да попаднете на класически концерт, каквито често се организират в парка.

Излезте от града, за да се разходите из градините на замъка Амбрас и да видите колекцията от портрети, оръжия и ценности на Хабсбургите.

Замъкът се намира на хълм над Инсбрук.

Недалече от Инсбрук се намира и Музеят на Сваровски, в който от световноизвестните кристали е изграден нереален свят във всички цветове и форми. 

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Инсбрук!

07 април 2014 г.

Тагове

архитектура

ботанически градини

велотуризъм

замъци

идеи за уикенд

кулинарни изкушения

летен туризъм

музеи

семеен туризъм

ски курорти

трекинг

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти