Начало / Статии / Статии - Австрия

Инсбрук – златният покрив на Австрия

Автор

/

Инсбрук е по австрийски перфектна дестинация – с бърз и лесен достъп до ски пистите, със замъци, с безупречни градини, с алпийски пейзажи и тиролска кухня. Не град, а истинско злато.

Макар и разположен на около 600 м надморска височина, Инсбрук е на половин час от пистите с градски транспорт, а си има и истински златен покрив.

Първата спирка на посетителите в Инсбрук е именно Златният покрив. Това са емблематичните 2657 златни керемиди, използвани от Максимилиан I за покриването на терасата, от която наблюдавал турнирите на площада.

Спирка номер две предоставя една от най-красивите гледки към Инсбрук отвисоко – Градската кула, която е част от кметството. Изкачете близо 150 стъпала до върха на 56-метровата кула, за да се влюбите в града!

В Инсбрук има и няколко църкви, които си заслужават да се отбиете, но задължителна е готическата Хофкирхе с мавзолея на Максимилиан I.

И тъй като сте в столицата на Тирол, не пропускайте да се потопите в атмосферата на областта – разгледайте Националния тиролски музей и Тиролският фолклорен музей. Другият вариант е да посетите някое от по-малките градчета в района.

Инсбрук и околностите му са изключително зелени и живописни. Посете Алпийската градина (вход свободен), която се намира на 2000 м надморска височина на хълма Пачеркофел край Инсбрук.

Ботаническата градина се намира на 15 минути пеш от центъра на града и е пълна с интересни цветя и екзотични растения.

Близо до старата част на Инсбрук пък можете да се разходите сред вековни дървета, цветни алеи и красиви езера в Имперския дворцов парк. Ако имате късмет, може да попаднете на класически концерт, каквито често се организират в парка.

Излезте от града, за да се разходите из градините на замъка Амбрас и да видите колекцията от портрети, оръжия и ценности на Хабсбургите.

Замъкът се намира на хълм над Инсбрук.

Недалече от Инсбрук се намира и Музеят на Сваровски, в който от световноизвестните кристали е изграден нереален свят във всички цветове и форми. 

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Инсбрук!

>
07 април 2014 г.

Тагове

архитектура

ботанически градини

велотуризъм

замъци

идеи за уикенд

кулинарни изкушения

летен туризъм

музеи

семеен туризъм

ски курорти

трекинг

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти