Начало / Статии / Статии - Германия

Хотел Резиденц Хайнц Винклер - градска легенда

Автор

/

Мюнхенци бяха лишени от една привилегия, когато най-добрият главен готвач на страната напусна кухнята на „Тантрис“ (и Мюнхен), за да устрои свое собствено място.

Хотел „Резиденц Хайнц Винклер“, Бавария, Германия

„Резиденц Хайнц Винклер“ (Residenz Heinz Winkler) е достатъчно близо до тях, за да предприемат екскурзии за една доза гастрономически наркотик; главният готвач е устроил своите владения в очарователна 600-годишна странноприемница в идиличната Бавария, по пътя към близката Австрия. Вечерящите могат да изживеят много от алпийската красота, която областта предлага, без дори да напускат великолепната открита тераса на трапезарията, но няма съмнение, че най-доброто, което могат да правят тук, е похапването.

Влачещ след себе си своите звезди, шапки и високи награди, Винклер изследва границите на по-лека немска кухня, все още напомняща за класическите френски принципи, но подсилена с баварските заврънкулки, заради които той е известен. Един сезонен специалитет, който въплъщава неговата философия в кухнята, е суфлето от еленско месо с мус от целина.

Планирайте да опитате превъзходната колекция от вина на Винклер, независимо дали от долината на Рейн, или от по-далеч. И си запазете място за замразеното суфле с ликьор „Гран Марние“ и пресни ягоди, като знаете, че няма да ходите надалеч, за да спите (да се надяваме в стая с балкон с изглед към планината). Но имайте предвид, че хер Винклер смята, че закуската е най-важното хранене за деня.

Щом се подсилите, тръгнете да разгледате околната област. Югоизточният край на Германия е известен с разкошния замък Херенхимзее (Schloss Herrenchimsee) на Лудвиг ІІ, построен през 1885 г. след неговото пътуване до Франция в подражание на Версай (в частност неговата Огледална зала, възпроизведена тук в мащаб и с изглед към градините на Лудвиг) и върху свой собствен остров, един от трите в средата на красивото Кимзее, най-голямото езеро в Бавария.

Къде: 80 км югоизточно от Мюнхен, 60 км западно от Залцбург, Бавария, Германия
Най-добро време: пролет и есен.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Мюнхен и околностите му!

Виж още:

Екскурзия в Берлин

Екскурзия в Прага

Екскурзия във Виена

>
28 януари 2015 г.

Тагове

гастрономия

замъци

любопитно

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти