Начало / Статии / Статии - Австрия

Музеят на Сваровски – разходка в страната на кристалните чудеса

Автор

/

Музеят на световно известните кристали Сваровски не е нищо друго освен покана за разходка из фантазиите.

И макар блестящият музей да изглежда сякаш е дело на въображението на жена, всъщност 14-те му зали са дело на един мъж – дизайнера Андре Хелер.

По случай 100-годишнината от създаването на компанията „Сваровски“ през 1995 г. в градчето Ватенс се откриват първите зали на чудесата, а днес това е вторият най-посещаван музей в Австрия след двореца Шьонбрун.

Swarowski Kristallwelten – или Кристалните светове на Сваровски, е музей, в който можете да видите как един артист интерпретира кристалите като материал.

Тук от всички предмети, фонтани и дори градини ще ви намигат блестящите камъчета.

Пространството на музея наподобява пещера, която се състои от 14 зали.

В тях на фона на ефектно осветление и музика ще видите скали, медузи и всякакви други форми, изработени от фините кристали.

Освен това в музейната пещера постоянно се организират интересни събития, има заведение за хапване с отлична кухня, както и просторен парк, пълен с изненади.

В предната част на музея ще видите главата на великан, чиято уста е фонтан.

В края на разходката пък ви очаква изпитание – един от най-големите магазини за кристали, които сте виждали. На дамите ще се наложи да пазят спокойствие, а на господата – да пазят банковите си карти!

Ще откриете тази бляскава феерия на няколко километра от Инсбрук, в градчето Ватенс. Всеки ден има автобуси, които водят от Инсбрук до пещерата на Сваровски и обратно – от 9 до 15 часа, на всеки два часа. Билетът за посещение на музея струва 11 евро, за деца до 15 години – безплатно.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Инсбрук и пещерата Сваровски!

06 март 2014 г.

Тагове

идеи за уикенд

коледа

лукс

музеи

пещери

романтични места

свети валентин

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти

1085 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН