Начало / Статии / Статии - Австрия

Музеят на Сваровски – разходка в страната на кристалните чудеса

Автор

/

Музеят на световно известните кристали Сваровски не е нищо друго освен покана за разходка из фантазиите.

И макар блестящият музей да изглежда сякаш е дело на въображението на жена, всъщност 14-те му зали са дело на един мъж – дизайнера Андре Хелер.

По случай 100-годишнината от създаването на компанията „Сваровски“ през 1995 г. в градчето Ватенс се откриват първите зали на чудесата, а днес това е вторият най-посещаван музей в Австрия след двореца Шьонбрун.

Swarowski Kristallwelten – или Кристалните светове на Сваровски, е музей, в който можете да видите как един артист интерпретира кристалите като материал.

Тук от всички предмети, фонтани и дори градини ще ви намигат блестящите камъчета.

Пространството на музея наподобява пещера, която се състои от 14 зали.

В тях на фона на ефектно осветление и музика ще видите скали, медузи и всякакви други форми, изработени от фините кристали.

Освен това в музейната пещера постоянно се организират интересни събития, има заведение за хапване с отлична кухня, както и просторен парк, пълен с изненади.

В предната част на музея ще видите главата на великан, чиято уста е фонтан.

В края на разходката пък ви очаква изпитание – един от най-големите магазини за кристали, които сте виждали. На дамите ще се наложи да пазят спокойствие, а на господата – да пазят банковите си карти!

Ще откриете тази бляскава феерия на няколко километра от Инсбрук, в градчето Ватенс. Всеки ден има автобуси, които водят от Инсбрук до пещерата на Сваровски и обратно – от 9 до 15 часа, на всеки два часа. Билетът за посещение на музея струва 11 евро, за деца до 15 години – безплатно.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Инсбрук и пещерата Сваровски!

>
06 март 2014 г.

Тагове

идеи за уикенд

коледа

лукс

музеи

пещери

романтични места

свети валентин

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти