Начало / Статии / Статии - Турция

Почивка в Анталия - какво да очаквате

Автор

/

Ако сте почитатели на ол инклузив почивките, но откривателят във вас иска и археологически разкопки, и исторически квартали, и оживели древногръцки легенди, и пещери с останки от древни селища, почивка в Анталия е вашето преживяване за това лято.

Плажове и хотели в Анталия

Много от хотелите в Анталия предлагат настаняване на база ол инклузив или ултра ол инклузив и разполагат със собствени плажове или басейни. Този тип почивка не означава непременно целодневно излежаване - активните натури могат да играят волейбол, тенис, аеробика, да се влючат в занимания по водна гимнастика, да използват фитнес залите или просто да тичат по плажа - повечето хотели разполагат с много варианти за активна почивка. 

Прозрачната вода е идеална и за гмуркане. 

Повечето плажове в Анталия имат всички удобства за семейства с деца. Можете да избирате между пясъчни ивици и каменисти зони в самия град и в околностите му (Сиде, Лара, Коняалти, Кунду). Слънцето е налично цяло лято, тук изключително рядко се случва да вали през топлия сезон. Водата е тюркоазеносиня, чиста и с приятна температура.

История и култура в Анталия

Макар да е известен като курортен град с висококатегорийни ол инклузив хотели, Анталия съществува много преди появата на целодневното ядене и пиене. Около 2000 години преди това, ако трябва да сме точни. Вероятно и древните хора, създали града, са харесали комбинацията от море и заснежени планини на заден план. В историческия център на Анталия все още се усеща уютната атмосфера отпреди век или два - с дървените къщи и старите джамии. 

Всяко лято в Анталия се провеждат музикални, танцови и филмови фестивали, както и отделни събития, които правят града живо и цветно място.

Забележителности около Анталия има много - можете да посетите древния град Перге, прочутия древен театър в Аспендос, или пък Сиде - още един древен град, в който казват, че са си уреждали срещи Клеопатра и Марк Антоний. 

Забавления и нощен живот

Нощният живот в Анталия включва както дискотеки, така и заведения с кючекини и барове, които остават отворени до сутринта. 

От пристанището можете да се качите на круизчета с лодки до водопадите Дюден и плажа Лара. Раздвижете кръвта и адреналина си със спускане с рафтинг по река Кьопрюлю, с каньонинг  или с гмуркане. Скочете с парапланер. Плавайте с кану-каяк. 

А ако просто ви се лежи и ви се събира слънце за зимата - почивайте си. Плажовете са чудесни, шезлонгите са удобни, питиетата са студени. Неслучайно Анталия е изборът за морска почивка на толкова много хора всяка година.

>>> Виж актуалните оферти за почивка в Анталия! >>>

 

 

>
29 май 2023 г.

Тагове

море

плажове

семеен туризъм

летни почивки

All Inclusive

лято

Забележителности наоколо

Избрани оферти