Начало / Статии / Статии - Турция

Мармарис - райски плажове, прозрачни води

Автор

/

Мармарис от години е любимо място за почивка на много българи. И това не е случайно – красивото крайбрежие, богатият избор на хотели, множеството любопитни места наоколо, до които можете да достигнете по суша и вода, са причината Мармарис да се сдобива с нови и нови почитатели.

Ето няколко забележителности в Мармарис и наоколо, които да не пропускате.

Разходка край пристанището

Яхтеното пристанище на Мармарис ще ви даде възможност за дълга, спокойна разходка край брега, по време на която можете да разгледате луксозните плавателни съдове и красивото крайбрежие. Тук има и много ресторанти и кафенета.

Дворецът на Мармарис

Намира се на хълм над Мармарис и е бил мястото, където преди векове Сюлейман Великолепни е струпвал войските си. Днес в двореца има исторически музей с находки от града и околностите. От двореца се разкрива панорамна гледка към оживеното пристанище.

Круиз

В Мармарис много лодки и корабчета предлагат круизи и разходки в околностите на Мармарис. Някои от тях са all inclusive – с включени неограничени напитки и храна на борда.

Делтата на река Далян

От Мармарис можете да поплавате с лодка по река Далян и да разгледате древните ликийски скални гробници, покрай които ще минете. В района на делтата на реката има и кални бани с лечебна кал, както и красив плаж.

Аквапаркове

Аквапарк „Атлантис“ се намира на самото крайбрежие и има собствен плаж. Другият голям воден атракцион е „АкваДрийм“. Вдигнете адреналина си на водните пързалки!

Островът на Клеопатра

Това е едно от най-популярните еднодневни пътувания от Мармарис. С лодка ще стигнете до едно райско място – перфектен плаж, прозрачна вода, дървени шезлонги.

Малко екстремни преживявания?

Излезте от зоната си на комфорт и се впуснете в сафари приключение из планинските възвишения в околностите на Мармарис. Не очаквайте возенето да е гладко, нито да излезете сухи от разходката. Ще се срещнете с дружелюбни местни хора и ще видите красив водопад.

Пеещите фонтани

В центъра на Мармарис всяка вечер можете да видите красивото шоу на пеещите фонтани – музика, светлини и водни струи се движат в синхрон.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Мармарис!

Виж още: 

Почивка в Бодрум

Почивка в Анталия

>
07 април 2023 г.

Тагове

водопади

круизи

летен туризъм

музеи

острови

плажове

почивка на яхта

пристанища

реки

романтични места

семеен туризъм

летни почивки

забавления за деца

аквапаркове

Забележителности наоколо

Избрани оферти