Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Дубай - крайно време е да го посетите (отново)

Автор

/

Ако досега все нещо ви е спирало да посетите екзотичните Обединени арабски емирства, ето че вече е време да го направите. Седемте емирства – Абу Даби, Дубай, Шарджа, Аджман, Рас ал-Хайма, Ум ал-Куейн и Фуджейра – все по-често влизат в медиите с чудесни новини.

През последните години толкова много удивителни атракции и дръзки проекти бяха завършени, че ще се чудите накъде да поемете по-напред. Предстоят, разбира се, и много нови чудеса.

Ето ви 5 отлични причини да посетите Дубай и съседните емирства – за пръв или пореден път.

Не са необходими визи

От края на месец март 2014 година отпаднаха визите за български граждани, посещаващи емирствата на ОАЕ. Това улесни и намали цената на посещението на Дубай и съседните му емирства.

Вижте още емирства

Дубай и Абу Даби са водещите емирства, когато става дума за туризъм. Останалите части на ОАЕ обаче са не по-малко интересни. Любопитно е, че макар да са обединени в една държава, отделните емирства са съвсем различни като архитектура, атмосфера и забележителности. Включете например емирство Шарджа или няколко дни за плажна почивка в Рас ал Хайма в маршрута си.

Гмурнете се при потъналата Атлантида

Сред изкуствените острови на архипелага Светът ви очаква впечатляваща забележителност в Дубайподводен тематичен парк, който ще ви позволи да си представите какво би било усещането, ако бяхте изследователи, открили потъналата Атлантида.

Вижте новите чудеса на архитектурата

В Дубай се стремят винаги да са най-най, когато става дума за чудесата на съвременната архитектура. Дори и да ходите там на всеки шест месеца, все ще има нещо ново за виждане. 

Разходете се сред цветна градина насред пустинята

И като говорим за чудеса, в Дубай успяват да ги сътворят дори в средата на пустинята. На едно от най-неплодородните места в света през февруари 2013 г. изникна приказна градина с 45 милиона цветя, подредени във всякакви форми и композиции. Нарича се Градината на чудесата и наистина ще ви накара да вярвате в чудеса!

Вижте актуалните оферти за пътуване до Дубай и съседните емирства!

>
11 януари 2023 г.

Тагове

архитектура

градини

екзотика

летен туризъм

лукс

плажове

романтични места

семеен туризъм

Формула 1

шопинг

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти