Начало / Статии / Статии - Испания

Почивка в Коста де Росас – перфектни испански залези

Автор

/

Коста де Росас е част от Коста Брава – перфектна испанска дестинация за слънце, море и интересни разходки.

Има нещо много специално в разположението на Коста де Росас – брегът гледа на запад и това е единственото място по цялото крайбрежие на Коста Брава, откъдето могат да се наблюдават красиви залези.

Повечето туристи, които избират каталунското градче Росас за почивката си, го правят заради прекрасните му плажове – широки по 30-40 м и чисти, до един отличени със син флаг (европейска система за категоризиране на чисти води и плажни съоръжения).

През лятото местното население става значително по-малко от почиващите тук туристи. Ако вместо да сте в центъра на лятната фиеста предпочитате по-спокойни местенца, достатъчно е да се отправите към малките заливчета отвъд пристанището. Такъв е плажът Палангрес например, който е любимо място на местните хора. Освен всичко останало, на него има и зона с дървета, под чиято сянка се организират пикници.

Росас е курортно градче, създадено за забавление. Въпреки това историите от неговото минало все още живеят в останките от цитаделата Тринитат и от лагер на вестготите, в крепостта над фара на Росас, както и във впечатляващия мегалитен комплекс, който ви връща 5000 години назад във времето.

От местните специалитети непременно опитайте рибената чорба (suquet de peix).

Вижте оферти за почивка в Испания!

>
09 юни 2021 г.

Тагове

летен туризъм

плажове

романтични места

семеен туризъм

пикник

Забележителности наоколо

Избрани оферти