Начало / Статии / Статии - Испания

7 необикновени забележителности, които да посетите

Автор

/

Сякаш колкото повече се развива туризмът, толкова повече очакванията на туристите са клиширани. Потеглили веднъж на път, те са подготвени за каса с билетчета, замъци и църкви, екскурзоводи и разкази за векове и войни.

Следващите 7 забележителности са отвъд границите на стандартното и със сигурност ще ви провокират към издирване на още подобни.

Атомиум – да обядваш върху електрон

Много музеи са посветени на науката, но Атомиумът в Брюксел сам по себе си е частица от науката. При това миниатюрна частица – един атом, само че уголемен 165 милиарда пъти. Всъщност появата на Атомиума е подобна на тази на Айфеловата кула – създаден е като вход на Експо '58 с идеята след това да бъде демонтиран. Но оцелява и днес предлага една от най-добрите гледки към Брюксел.

Научете повече за Атомиума в Брюксел.

Рио Тинто – река от Марс, която тече през Испания

Една червена река е добро начало на обиколката из необикновените забележителности. Рио Тинто – или в превод Червената река – е плашещо пурпурна на цвят река, която напомня много повече на марсиански, отколкото на землянски пейзажи. Протича през планината Сиера Морена в област Андалусия, Испания. А причината за цвета й са богатите залежи на желязо в района и неспирната минна дейност от векове наред.

Научете повече за река Рио Тинто.

Лихтенщайн – да посетиш винарната на княза

Най-малкото, повечето хора дори не смятат Лихтенщайн за туристическа дестинация. Страната е сред най-подценяваните от туристите, макар че си има всичко необходимо – замък, музеи, галерии... Една от необичайните забележителности, които можете да посетите в Лихтенщайн, е княжеската винарна, която се намира в една от най-плодородните части на долината на река Рейн. Разходете се сред лозята на княза на Лихтенщайн и дегустирайте виното, което се произвежда там.

Открийте още причини да посетите Лихтенщайн.

Буньол – фестивал от сос карбонара

Буньол е малко испанско градче, което през 364 дни от годината е олицетворение на спокойствието. В средата на всеки август обаче тук се разразява истинска доматена буря, а улиците на града са залети от пресен доматен сок. Причината е ежегодният бой с домати, който се провежда тук от десетилетия - Ла Томатина. Преживяването е щуро, адреналинът не може да се сравни с нищо.

Научете повече за Буньол.

Фигерес – разходка из музея на играчките

Испанският град Фигерес е известен преди всичко като родното място на Салвадор Дали, но има един музей, който не е за изпускане, дори и отдавна да сте на повече от 10 години. Повече от 4000 играчки, топки, кукли, игри и забавления на децата от последните няколко хиляди години са една интересна разходка из детството.

Научете повече за Музея на играчките във Фигерес.

Кутна Хора – църквата с интериор от кости

Малко страховита и много необичайна дестинация, които авантюристично настроените туристи посещават с огромно нетърпение – това е църквата в чешкото градче Кутна Хора. Тя със сигурност не е поредната църква, която ще видите по време на пътуванията си. Интериорът на храма е изграден от костите на около 40 000 мъртъвци.

Научете каква е причината църквата да е украсена с човешки кости.

Дворецът Херенхимзее – копие на Версай

Германският крал Лудвиг II бил такъв почитател на френския си колега Луи XIV, че заръчал на архитектите си да му проектират замък, който да е копие на Версайския дворец. За съжаление, германският крал умрял преди да види мечтата си построена, но пък в наши дни туристите могат да посетят копие на Версай насред остров в езерото Херенхимзее (на около 60 км от Мюнхен).

Научете повече за историята на замъка Херенхимзее.

>
12 октомври 2020 г.

Тагове

любопитно

музеи

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти