Начало / Статии / Статии - Испания

7 необикновени забележителности, които да посетите

Автор

/

Сякаш колкото повече се развива туризмът, толкова повече очакванията на туристите са клиширани. Потеглили веднъж на път, те са подготвени за каса с билетчета, замъци и църкви, екскурзоводи и разкази за векове и войни.

Следващите 7 забележителности са отвъд границите на стандартното и със сигурност ще ви провокират към издирване на още подобни.

Атомиум – да обядваш върху електрон

Много музеи са посветени на науката, но Атомиумът в Брюксел сам по себе си е частица от науката. При това миниатюрна частица – един атом, само че уголемен 165 милиарда пъти. Всъщност появата на Атомиума е подобна на тази на Айфеловата кула – създаден е като вход на Експо '58 с идеята след това да бъде демонтиран. Но оцелява и днес предлага една от най-добрите гледки към Брюксел.

Научете повече за Атомиума в Брюксел.

Рио Тинто – река от Марс, която тече през Испания

Една червена река е добро начало на обиколката из необикновените забележителности. Рио Тинто – или в превод Червената река – е плашещо пурпурна на цвят река, която напомня много повече на марсиански, отколкото на землянски пейзажи. Протича през планината Сиера Морена в област Андалусия, Испания. А причината за цвета й са богатите залежи на желязо в района и неспирната минна дейност от векове наред.

Научете повече за река Рио Тинто.

Лихтенщайн – да посетиш винарната на княза

Най-малкото, повечето хора дори не смятат Лихтенщайн за туристическа дестинация. Страната е сред най-подценяваните от туристите, макар че си има всичко необходимо – замък, музеи, галерии... Една от необичайните забележителности, които можете да посетите в Лихтенщайн, е княжеската винарна, която се намира в една от най-плодородните части на долината на река Рейн. Разходете се сред лозята на княза на Лихтенщайн и дегустирайте виното, което се произвежда там.

Открийте още причини да посетите Лихтенщайн.

Буньол – фестивал от сос карбонара

Буньол е малко испанско градче, което през 364 дни от годината е олицетворение на спокойствието. В средата на всеки август обаче тук се разразява истинска доматена буря, а улиците на града са залети от пресен доматен сок. Причината е ежегодният бой с домати, който се провежда тук от десетилетия - Ла Томатина. Преживяването е щуро, адреналинът не може да се сравни с нищо.

Научете повече за Буньол.

Фигерес – разходка из музея на играчките

Испанският град Фигерес е известен преди всичко като родното място на Салвадор Дали, но има един музей, който не е за изпускане, дори и отдавна да сте на повече от 10 години. Повече от 4000 играчки, топки, кукли, игри и забавления на децата от последните няколко хиляди години са една интересна разходка из детството.

Научете повече за Музея на играчките във Фигерес.

Кутна Хора – църквата с интериор от кости

Малко страховита и много необичайна дестинация, които авантюристично настроените туристи посещават с огромно нетърпение – това е църквата в чешкото градче Кутна Хора. Тя със сигурност не е поредната църква, която ще видите по време на пътуванията си. Интериорът на храма е изграден от костите на около 40 000 мъртъвци.

Научете каква е причината църквата да е украсена с човешки кости.

Дворецът Херенхимзее – копие на Версай

Германският крал Лудвиг II бил такъв почитател на френския си колега Луи XIV, че заръчал на архитектите си да му проектират замък, който да е копие на Версайския дворец. За съжаление, германският крал умрял преди да види мечтата си построена, но пък в наши дни туристите могат да посетят копие на Версай насред остров в езерото Херенхимзее (на около 60 км от Мюнхен).

Научете повече за историята на замъка Херенхимзее.

12 октомври 2020 г.

Тагове

любопитно

музеи

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти