Начало / Статии / Статии - Испания

Бесалу – най-красивият средновековен град в Испания

Автор

/

Бесалу е средновековно градче в Испания, за което може и да не сте чували, но за което ще помните дълго, ако го включите в маршрута си. Това, което няма как да се опише нито с думи, нито със снимки, са гледките и усещането, че сте попаднали в приказка.

Бесалу си има всички класически черти на градче, в което да оставиш част от сърцето си – калдъръмени улички, древни каменни сгради, арки, балкони с цветя и ресторантчета с гледка към реката.

Разходка до Бесалу е отлична идея за еднодневна екскузия от Барселона или ако сте на почивка в Коста Брава.

Мостът на Бесалу, който не знае накъде отива

Малко мостове могат да се похвалят с нерешителността на моста Виехо (Стария мост, от 11-и век) в Бесалу. На няколко пъти той си сменя посоката и кривва ту насам, ту натам.

Най-фотогеничен е, ако го заснемете откъм града, защото така ще уловите отражението му във водите на река Флувия. Не по-малко въздишки предизвиква гледката на средновековния град, докато сте на моста. По моста има няколко арки, централна кула и порта, през която влизате директно в укрепения град.

Микромунди – музей на миниатюрите и микроминиатюрите

Този удивителен музей ще събуди детското ви любопитство. Вместо безкрайни редици от картини или парчета от древни камъни тук ви очакват десетки миниатюрни фигурки, чиито детайли можете да разгледате само под мощни увеличителни стъкла. Отделете си поне половин час.

Еврейската миква

Нарича се миква или микве и в юдаизма представлява воден резервоар за ритуални пречистване от греховете. За да го посетите, трябва да минете през туристическия офис в Бесалу и да вземете гид оттам. Заради тази светиня, Бесалу е част от Еврейския исторически път в Испания.

Хапване в Бесалу

Край реката има редица от ресторанти с гледка към водата, които предлагат вкусна храна на добра цена.

Вижте актуални оферти за пътуване до Испания!

 

>
29 март 2024 г.

Тагове

любопитно

мостове

музеи

романтични градове

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти