Начало / Статии / Статии - Франция

Сафари във Франция - мисия възможна

Автор

/

Започвам директно. Сафарито не може да се сравни с други преживявания. То си е едно от най-страхотните и ще се запечата в съзнанието ви като стъпка от лъв, издълбана в стара пещера. Дори когато е сафари във Франция.
Разходката в Лангедок-Русийон е нетрадиционно приключение, което ще ви въвлече в света на природата, приканвайки ви да я обичате завинаги. Чувството на свобода е несравнимо.

Студеният вятър „трамонтан“ прогонва облаците и в прекрасното кътче Перпинян ще се насладите на най-синьото небе в света. Това ще направи началото на вашето сафари, наситено с цветни емоции и обагрено с весели усмивки.

Сижан е любима дестинация за създаване на природни спомени с животни за Европа. Вече сме се пренесли в света на Лангедок и се запознаваме с дивата природа. Настройте се за приключение, ако смятате, че свободно преминаващи жирафи близо до колата ви е такова. Голяма част от посетителите на огромния парк повтарят пътешествието си, защото такива вълнения искате да изпитвате винаги, когато е възможно.

Лъвове и зебри ще се разхождат из съня ви дълго след като сте се изплашили при вида им. Мечки с катранена козина ще са вторите ви най-добри приятели, а не е изключено и слонови мисли да тежат на съзнанието ви. Частта, в която се разхождате пеша из зоопарка, ще ви впечатли с организираността, чистотата и свободата, която е предоставена на животните. А когато сте в превозно средство и вятърът роши косите ви, така сякаш шимпанзе си е играло с тях, ще се любувате на красиви гледки.

Дори не е изключено да ви се прииска да сте на мястото на някое фламинго, леопард или хиена. Без грижи, с безкрайна свобода и център на внимание на туристи с фотоапарати.

Спокойствието и тишината така ще ви обладаят, че дори Париж не би ви харесал след това. Най-впечатляващото за природата обаче не са пойните птички, лекия полъх и животните с щампи по тях. Не са и растенията с внушаващи размери и нереални цветове. Естественост. Това е което всъщност впечатлява. Непринудената красота, без човешка намеса, просто всичко така, както е.

Изненадващо е колко добре се съчетават цветовете на небето с тези на земята, как околностите се вписват перфектно с животинския свят. И как животните спокойно приемат хората, сякаш сме един род, щом делим едно горещо слънце в този ден. Не знам за вас, но на мен дори само докато пиша, ми се приисква да бягам свободно и зелена тревичка да гали краката ми, докато паралелно някой паун си придава важност.

Виж актуалните оферти за пътешествие във Франция!

Виж още:

Екскурзия в Ница

Екскурзия в Монако

Екскурзия в Милано

>
17 декември 2015 г.

Тагове

летен туризъм

сафари

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти