Начало / Статии / Статии - Испания

Емпуриабрава – най-голямото жилищно пристанище

Автор

/

Емпуриабрава е един от най-необичайните градове в Коста Брава – с повече от 24 км канали и над 5000 частни моторници, градът е вероятно най-голямата жилищна марина в света (и със сигурност в Испания).

Емпуриабрава донякъде напомня на Маями Бийч със своите богати посетители, предимно германци и французи. Дълги редици от канали, обримчени с къщи и закотвени пред тях моторници – това е обичайният пейзаж на града.

Нощният живот няма да ви разочарова, баровете и клубовете са на световно ниво, а ресторантите на пристанището са идеално място за дълъг обяд, докато наблюдавате света около себе си.

Заради огромния туристически поток, около 8000-те жители на Емпуриабрава през лятото набъбват до внушителните 80 000.

Плаж в Емпуриабрава

Плажът на Емпуриабрава може да е само 1,5 км дълъг, но широк впечатляващите 100 м, което означава, че място има за всички.

Разходка с лодка по каналите

Ако сте тук само за ден, добра идея е да наемете лодка за тур из каналите на Емпуриабрава.

Скокове с парашут в Емпуриабрава

Ако търсите информация за града в интернет, отново и отново ще попадате на сайтове с информация за скокове с парашут. Всъщност край Емпуриабрава се намира едно от най-добрите в света (!) училища за парашутисти и една от добрите локации за скокове. Ако ви е мечта от много време, може да се пробвате в летенето точно тук. Един от сигурните знаци, че наближавате града, е небето, изпълнено с парашутисти като конфети.

Какво НЕ е Емпуриабрава

Имайте предвид, че ако си мечтаете да се скитате из калдъръмени улички или да се разхождате по живописни крайбрежни улички, където да си говорите с местните – това е трудно постижимо в Емпуриабрава. Градът е основан преди едва 40 години с цел да бъде курортно място и няма почти нищо автентично каталунско. На около 2 км се намира по-старото градче – Кастело д'Емпуриес, основано през 9-и век, на което всъщност Емпуриабрава е квартал. 

Виж още:

Почивка в Коста дел Сол

Почивка в Барселона

Почивка в Аликанте

Почивка в Лорет де Мар

>
18 февруари 2021 г.

Тагове

лукс

плажове

пристанища

Коста Брава

Забележителности наоколо

Избрани оферти