Начало / Статии / Статии - Малдиви

6 романтични места, където да прекарате Свети Валентин

Автор

/

Романтиката може да съществува навсякъде, ако сте с любимия човек.

Но ако и двамата сте пътешественици по душа или просто имате огромна нужда да смените обстановката, да се отдалечите от ежедневието и да заделите време и пространство единствено един за друг, следват някои от най-добрите места по света, където можете да го направите тази година.

От най-романтичните европейски столици до екзотични острови за бягство в друг сезон, ето къде да планирате бягство за двама в средата на февруари.

Снимка: iStock by Getty Images

Съветът на NasamNatam: Дори и да не сте на пътешествие точно на 14 февруари, това няма да развали празника - а най-вероятно ще го подобри. В средата на февруари много от дестинациите могат да станат пренаселени, а резервациите за най-добрите ресторанти и атракции - невъзможни. Бъдете гъвкави и пътувайте преди или след датата за по-добри цени и повече уединение.

Гондоли и коктейли във Венеция

Снимка: iStock by Getty Images

Венеция със сигурност е един от градовете в света, където се правят най-много предложения за брак. С изисканите си сгради с благородническо минало, тесните си канали и цветните си гондоли градът е идеална сцена за романтични спомени.

Спрете се на Моста на въздишките, плавайте из каналите, дегустирайте любимата си италианска храна и пийте отлично вино, включително и местното омбра.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Венеция!

Градът на любовта - Париж

Снимка: iStock by Getty Images

Париж също е сред най-романтичните градове в света. Пълен с история, кралски легенди, музеи и галерии, романтични ресторанти и бистра, Париж има ъгълче за всяка влюбена двойка.

Ако искате да си организирате наистина специално преживяване, изберете си ресторант с гледка към светлините на града за незабравима вечеря на свещи.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Париж!

История и вкусна пица във Флоренция

Снимка: iStock by Getty Images

Флоренция е град на история и изкуство, на пица, сладолед и аперитиво по залез. Тук има много места с гледка към покривите на града, както и закътани ъгълчета за разходка. Не пропускайте да си отделите време за безцелно скитане из Градините Боболи, пълни със зеленина, пещери, фонтани, статуи, тихи ъгълчета и цели тунели, направени от растения.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Флоренция!

Спа столицата на Европа - Будапеща

Снимка: iStock by Getty Images

Независимо дали ще резервирате вечерен круиз по Дунав с музика на живо или ще се отпуснете в някоя от невероятните термални бани на Будапеща, няколко дни в столицата на Унгария ще разгорят пламъка на любовта ви.

Планирайте и ден на остров Маргарет, за да чуете историята на принцесата, чието име носи, или да се разходите из чудесните му паркове.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Будапеща!

Театрални зрелища в Рим

Снимка: iStock by Getty Images

Където и да отидете в Италия с любимия, няма как да не ви е романтично - просто има нещо във въздуха, което говори “аморе, аморе!”. Рим не остава по-назад - столицата на Италия е пълна с романтични местенца за двойки.

Пожелайте си нещо и хвърлете монета във Фонтана ди Треви. Насладете се на обичайно мекото февруарско време. Вечеряйте в квартал Траставере, прочут с ресторантите и баровете си.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Рим!

Безкрайно слънце на Малдивите

Снимка: iStock by Getty Images

Ако и двамата жадувате за лятно слънце, резервирайте си бягство на Малдивите. Сменете сезона и избягайте от забързания град в усамотена вила на метри от океана. Гмуркайте се, плувайте и посещавайте с лодка близките острови и рифове.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Малдивите!

Вижте всички оферти за Свети Валентин!

>
17 януари 2024 г.

Тагове

екзотика

любопитно

полезно

романтични места

новини

романтично

романтика

свети валентин

Пътуване и Ковид

романтични градове

романтични дестинации

Забележителности наоколо

Избрани оферти