Начало / Статии / Статии - Австрия

Пътят Гросглокнер - разходка с кола сред алпийски красоти

Автор

/

Полюбувайте се на алпийската красота в най-чистия вид и предприемете разходка с кола по величествения път Гросглокнер, която ще ви накара да стискате пръсти до бяло и ще секне дъха ви. Наречен по името на най-високия връх в страната и прекосяващ някои от най-живописните области на Австрия, пътят е бил важен търговски маршрут между Германия и Италия през Средновековието.

Фантастичният планински път Гросглокнер (сега също магистрала 107) е построен между 1930 и 1935 г. и докато повечето търсачи на приключения в наши дни поемат от Залцбург, пътят в действителност започва далеч пò на юг, в сърцето на националния парк „Хое Тауерн“. С почти 1120 км2 площ, той се гордее с 300 върха над 3000 м, 246 ледника, тучни долини и десетки хубави села, в които можеш да потърсиш хубава храна и нощувка в проста страноприемница.

Пътят Гросглокнер - Австрия

Величественият далечен изглед на главната забележителност на парка, високият 3798 м връх Гросглокнер, затруднява шофьорите да не откъсват очи от острите завои. 75-километровата ивица от Брук до Хайлигенблут е най-приковаваща погледа – най- хубавите места са две внушителни тераси, от които се откриват панорамни изгледи – Еделвайс Шпице (2591 м) и Франц Йосиф Хое (2377 м).

Тръгнете по фантастичния 10-километров участък, наречен „Пътят на ледниците“ и ще преживеете незабравимо пътешествие.

Кога: пътят е отворен май-ноември. Линце добра изходна точка от юг, Залцбург– от север.

Виж актуалните оферти за Австрия!

Виж още:

Екскурзия - Виена

Екскурзия в Берлин

Екскурзия в Милано

>
16 юли 2010 г.

Тагове

алпи

върхове

маршрути

Забележителности наоколо

Избрани оферти