Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

В Дубай с деца - забележителности за семейства

Автор

/

На пръв поглед Дубай не е сред топ дестинациите за семейни почивки, но в арабското емирство на чудесата има толкова забавления за деца, че ще се чудите защо не сте завели семейството там по-рано.

Верен на духа си на по-по-най, Дубай ще ви предложи такива атракции, че след това трудно ще намерите друго място по света, което да успее да ги надмине, поне що се отнася до адреналин и високотехнологични забавления.

Увеселителни паркове

Някои от най-известните увеселителни паркове в света имат своите филиали в Дубай. Legoland (Леголенд) ще ви разходи из света на науката и игрите чрез конструктор Лего и десетки забавни влакчета и атракции. Motiongate (Моушънгейт) ще ви срещне с някои от най-прочутите холивудски образи от големия екран. IMG Worlds of Adventure е увеселителен парк с размера на 26 футболни стадиона, където адреналинът на цялото семейство ще се вдигне до небето (бонус точки за обитавания от призраци хотел!). Bollywood Park (Боливуд Парк) е за почитателите на индийската филмова индустрия.

*

Аквапаркове

Можете да прекарате цялата си почивка само в изпробване и оценяване на аквапарковете в Дубай. Тук водните забавления могат да са както кротки и безопасни за най-малките, така и толкова адреналинови за по-големите, че “дъхът ми спря” да се превърне в съвсем буквално описание на някои спускания. Aquaventure, Wild Wadi Waterpark, Laguna Waterpark, Legoland Waterpark са само някои от добрите водни атракции в Дубай.

*

Огромен трамплин

Bounce е бивш склад, в който днес на повече от 50 трамплина, свързани помежду си, могат да скачат и малки, и големи. Специалната стена в единия край на залата позволява на по-напредналите в скоковете и паркура да пробват да предизвикат гравитацията.

*

Global VIllage

Глобал Вилидж или Глобалното село е замислен като огромен център за пазаруване и забавления специално за семействата. На всяка крачка се срещате с нова държава и парченца, хапки или гледки от нейната култура. Глобалното село работи само зимата от октомври до април.

*

Тропическа гора под похлупак

В самия център на Дубай се намира Green Forest - четириетажна сграда, в която с децата си можете да откриете истинска тропическа гора. Специална пътека сред клоните на дърветата (на цели 45 метра височина!) ви позволява да видите и чуете живота на над 3000 растения и животни от тропиците.

*

Пустини, пустини…

Кое дете би отказало разходка в пустинята - с камила или с АТВ, с вечеря в бедуински лагер или просто за едно щуро каране сред пясъците. В Дубай се предлагат множество турове в пустинята, като можете да резервирате на място или да запазите местата си предварително от България онлайн или чрез своя туроператор.

*

На ски в Дубай

Ски центърът на закрито Ski Dubai беше едно от първите постижения (сняг в пустинята!), които направиха Дубай прочут по света с желанието си да предложи всичко на посетителите си, дори и привидно невъзможното на посетителите си. Ако сте се затъжили за снега или сте от тези хора, за които винаги е подходящо време за едно спускане, планирайте ден на студено тук.

>>> ВИЖТЕ АКТУАЛНИТЕ ОФЕРТИ ЗА ПЪТУВАНЕ В ДУБАЙ! >>>

>
18 септември 2023 г.

Тагове

любопитно

семеен туризъм

увеселителни паркове

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти