Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

От Варна до Рас ал Хайма: закрийте лятото с фанфари

Автор

/

Представете си, че сте се отпуснали в инфинити басейн с гледка към Арабския залив и ослепително бял плаж, поръбен с полюшвани от бриза палми. В ръката си държите любимия си коктейл, а в главата ви има само щастливи мисли. Не, това не е Дубай или Абу Даби - там вече всички са ходили. Това е едно от все още малко познатите на българите емирства в ОАЕ, което предлага не по-малко петзвезден лукс на наистина добри цени - Рас ал Хайма.

Снимка: iStock by Getty Images

Можете да закриете лятото с фанфари точно там - всяка седмица през септември от Варна излита чартър до емирството, като можете да избирате между почивка само в Рас ал Хайма или да комбинирате Рас ал Хайма с няколко дни в Дубай.

Вижте оферта за почивка в Рас ал Хайма!

Вижте оферта за почивка Рас ал Хайма + Дубай!

Рас ал Хайма е най-северното от седемте емирства, които съставляват ОАЕ. Макар името му да се превежда като “Земя на колибите”, днес е по-скоро "Земя на разкоша и изобилието".

Снимка: Ras al Khaimah tourism development authority

Повече от половината петзвездни хотели в Рас ал Хайма се намират на изкуствено изградения архипелаг Ал Марджан. Ал Марджан се състои от четири острова с форма на корали, върху които се издигат футуристични хотели, нощни клубове, жилищни сгради и туристически атракции.

Снимка: iStock by Getty Images

Някои от комплексите са с акцент върху глезотиите в спа центровете и имат собствени клиники за красота, а други са предвидени за семейна почивка и разполагат с детски клубове отвъд фантазията.

Снимка: iStock by Getty Images

Всички луксозни хотелски комплекси на архипелага имат частни плажове - божествени пясъчни ивици, на които да събирате тен или да се скриете на сянка в разкошните плажни шатри, да се разхождате по залез или да избирате сред многобройни възможности за водни спортове.

Снимка: Ras al Khaimah tourism development authority

В Рас ал Хайма, недалеч от изкуствения архипелаг Ал Марджан, се намира и един от най-елегантните молове в Обединените арабски емирства - “Ал Хамра”. Това е място,  което излъчва необикновено спокойна атмосфера и разполага с над 100 магазина (включително модни аутлети), детско влакче и киносалон.

Снимка: iStock by Getty Images

Можете да почивате в Рас ал Хайма с директен полет от Варна всяка седмица през септември. Цените започват от 1337 лева.

>
29 юли 2021 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти