Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Златният сук на Дубай - отдай се на треската за злато

Автор

/

Трябва да видите това място, за да повярвате, че го има. Дори най-закоравелите некупувачи трябва да посетят Златния сук (пазар) на Дубай като част от своя културен опит, ако не за бясно харчене.

Може би най-големият от този тип в Арабия – а това казва много, предвид местната склонност за купуване на какви ли не дрънкулки, – този златен пазар е устоял на времето, след като много други пазари са тръгнали по пътя на превръщането си в търговски центрове, пълни с модерни бутици.

Дори опитните купувачи по пазарите на Близкия изток са неподготвени за страховитите размери и бъркотията тук. Най-големите изделия не винаги са правени като за жени; някои от най-засуканите произведения често са изработени за мъже, деца или за дома.

Очаквайте да намерите украшения във всеки дизайн и форма, които можете да си представите, с тегло (и цена), което въобще не изглежда да е проблем.

От седемте шейхства, които съставляват Обединените арабски емирства, Дубай е било единственото, което е станало богато чрез търговия, а не чрез петрол (макар че откриването на нефт през 60-те години на ХХ в. ускорява модернизацията на една вече бързо развиваща се  страна).

Имайки предвид, че търговията е била първоначално основана на контрабанда на злато, не е изненадващо, че един „всичко минава“ дух на капитализма процъфтява тук. И ето най-добрата новина: цените са действително разумни.

Къде се намира: покрай Sikkat Al-Khail St., близо до Suq Deira, Дубай, ОАЕ

Вижте актуалните оферти за пътуване в Дубай!

Вижте още:

Екскурзия в Абу Даби

Екскурзия в Мароко

Почивка в Тунис

>
28 септември 2021 г.

Тагове

екзотика

летен туризъм

лукс

семеен туризъм

шопинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти