Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Да почувстваш Дубай (отвъд моловете и небостъргачите)

Автор

/

Опитвали ли сте в Дубай гахува арабиа (арабско кафе)? Топлата напитка, символ на госторпиемството, е смесица от смлени арабски кафеени зърна, кардамон и шафран. Кафето се прецежда и се сервира горещо в малки чашки.

А знаете ли, че в Дубай се отглеждат повече от 40 вида фурми?

Какво знаете за бедуинската кухня?

Дубай е познат като модерен и технологичен град. И е възможно да пропуснете есенцията му, докато зяпате небостъргачите. Ако искате наистина да се потопите в културата на Дубай и на Обединените арабски емирства, посетете Центъра за културно разбиране Шейх Мохамед.

Идеята на центъра

Центърът е основан през 1998 г. и оттогава функционира като мост между многобройните националности, които живеят, работят и пътуват в Дубай. Философията на центъра е "Отворени врати. Отворено съзнание". Намира се в традиционна къща в сърцето на историческия квартал Ал Фахиди и предлага многобройни дейности,

Опознаване на наследството на Дубай

Върнете се назад във времето и се насладете на атмосферата на Ал Фахиди, един от най-старите квартали в Дубай. Вземете най-добрите гидове за разходка сред колоритните пазарчета и традиционните къщи. Или научете повече за културата и религията на емирството в спокойната атмосфера на единствената джамия, която приема гости, които не са мюсюлмани – джамията Джумейра.

Културни закуски

Пропуснете хотелската си закуска и се присъединете към традиционна дубайска закуска или обяд в центъра за културно разбиране Шейх Мохамед. Автентичната кухня от емирството, която ще опитате, е домашно приготвена по рецепти на майката на основателя на центъра.

Местната кухня залага предимно на риба, месо и ориз, а за закуска се сервират сладки ястия. Но това е много повече от ядене – закуската ви ще е придружена от разговор с местен домакин, а темите са култура, традиции и религия.

Полезно: Центърът е отворен от неделя до вторник 8-18 ч., събота 9-13 ч. Уебсайт: www.cultures.ae

Виж актуалните оферти за пътуване до Дубай!

Виж още:

Екскурзия в Египет

Екскурзия в Мароко

>
26 септември 2023 г.

Тагове

кулинарен туризъм

културен туризъм

културни центрове

любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти