Начало / Статии / Статии - Великобритания

Замъкът Хауард - величествен, внушителен, елегантен

Автор

/

Макар в наши дни да е известен най-вече като мястото, където през 1981 г. Би Би Си засне екранизацията на романа на Ивлин Уо Завръщане в Брайдсхед, замъкът Хауард векове наред е предизвиквал респект като един от най-колосалните частни дворци на Британските острови.

Замъкът Хауард, Йоркшър, Великобритания

Тази построена в началото на ХVІІІ в. резиденция (не е реално замък, макар да се издига върху мястото на бивш такъв) е заобиколена от 4000 декара паркове и градини. Тя все още е обитавана от фамилията Хауард, чиито предци виждат в тогава неопитния архитект сър Джон Ванбру таланта, който по-късно ще му осигури поръчката да създаде разкошния дворец Бленъм близо до Оксфорд.

Главният корпус на замъка Хауард е завършен през 1715 г., включително неговата емблематична златиста Голяма зала, извисяваща се на 21 м от пода до сводовете. Сполучливо назованата 48-метрова Дълга галерия е другият акцент на замъка, изпълнена с голям брой портрети на рода Хауард от Холбайн и други художници. Освен ако не сте роднина, няма да можете да прекарате нощта тук. Но можете с удоволствие да разопаковате багажа си в намиращия се наблизо красив хотел „Мидълторп Хол“.

Неговото строителство, както и на замъка Хауард, е възложено през 1699 г., а отскоро той е преобразуван в най-големия извънградски хотел в Северна Англия. Обкръжен от 104 декара безукорни градини, които граничат с известния хиподрум на Йорк, елегантният хотел в стил Уилям ІІІ с неговия ресторант от висока класа е съвършената изходна точка за екскурзия из долините и бърдата на Йоркшър.

Изследвайте богатството на националните паркове в областта и местата, вдъхновили Брулени хълмове (Емили Бронте и нейните сестри са родом от близкия Хауърт, днес място за благоговейно литературно поклонничество).

Къде: 24 км североизточно от Йорк, Йоркшър, Великобритания
Най-добро време:  септември-ноември заради есенните багри

Виж най-добрите оферти за пътуване във Великобритания!

Виж още:

Екскурзия във Франция

Екскурзия в Шотландия

Екскурзия в Ирландия

>
31 октомври 2011 г.

Тагове

дворци

замъци

любопитно

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти