Начало / Статии / Статии - Великобритания

Бирмингам: Забележителности за всеки вкус

Автор

/

Бирмингам е вторият по големина град в Англия, но често е подценяван от туристите, които предпочитат други дестинации в страната, особено когато разполагат с малко време.

Снимка: iStock by Getty Images

Ако ви предстои за пръв път да стъпите в Бирмингам или се чудите дали си заслужава да го посещавате, вижте някои от най-интересните забележителности в града.

Национален център за морски живот

Националният център за морски живот е аквариум, в който можете да видите 60 отделни витрини с животни, които обитават сладки и солени води. Любим на посетителите е подводния 360-градусов тунел на океанския кът, където в един милион литра вода плуват гигантски морски костенурки, рифови акули и цветни рибки от кораловите рифове. 

Музеят и арт галерията на Бирмингам

Снимка: iStock by Getty Images

Ако решите да посетите само един музей в Бирмингам, този е вероятно най-добрият ви избор. В една от най-изящните сгради в града са събрани невероятни съкровища - от най-голямата колекция от картини от периода преди Рафаело до разказ за миналото на Бирмингам и Кръглата стая, където често се провеждат безплатни концерти. 

Стадионът на Астън Вила

Вила Парк е домът на футболния отбор Астън Вила от 1897 г. и до днес има атмосфера, каквато не може да се усети на много места по света. Стадионът е с капацитет 42 000 души и в случай че нямате билет за следващия мач, е достъпен за обиколки на фенове.

Ботаническата градина

Това, че сте в град, не означава, че не можете да сте близо до природата. В Ботаническата градина на Бирмингам можете да прекарате часове сред екзотични цветя, маникюрни поддържани градини, оранжерии, тропически пеперуди и птици.

Кварталите на Бирмингам

Снимка: iStock by Getty Images

Някои от кварталите на Бирмингам имат своя уникална атмосфера и заслужават специална разходка. В Квартала на каналите (Канал Куотър) ще откриете изобилие от ресторанти и модерни барове, които се оглеждат във водата на каналите (за които местните често казват, че са повече от тези във Венеция). В Квартала на бижутата (Джуълри Коутър) е най-голямата зона на бижутерски бизнеси в Европа, а сред магазинчетата с лъскави украшения се кипрят галерии и нощни клубове. Музиката е втора природа на града, дал на света музикални величия като UB40, Black Sabbath и Duran Duran.

По магазините в Бирмингам

Бирмингам е пазарен град от 12-и век и до днес си остава едно от най-добрите места за пазаруване във Великобритания. “Bullring” и “Mailbox” са два от големите молове в града, а независимите магазинчета са навсякъде.

Моусли Бог - вдъхновението на “Властелина на пръстените”

Моусли Бог е природен резерват в покрайнините на Бирмингам, където стари дървета пазят сянка на многобройните треви и цветя, а атмосферата е блажено спокойна. Дж. Р. Р. Толкин израства в покрайнините на Моусли Бог през 90-те години на 19-и век и според мнозина именно гъстите гори са вдъхновение за света от “Властелина на пръстените”, който създава по-късно.

Вижте тук актуални оферти за екскурзия във Великобритания

>
14 юни 2023 г.

Тагове

градове

любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти