Начало / Статии / Статии - Великобритания

Изложбата на антики в Нюарк - тръпката на лова

Автор

/

Представете си рая на любителите на антики и ще се сетите за Лондон. Но как и откъде безбройните продавачи на антики, които пълнят сергиите и магазинчетата на Портобело и Камдън Песидж, се снабдяват с нова стока? Нюаркската изложба на антики, открита за публика, е най-голямата в Европа, простира се върху 344 декара площ с около 4000 щанда на закрито и открито.

Изложбата на антики в Нюарк, Нотингамшър, Англия

За ловците на антики двудневният панаир (провежда се шест пъти годишно) е и радост, и тест за издръжливост – сергиите са безбройни, а паркирането може да бъде кошмар. Продавачи идват от цяла Великобритания и Европа, привличайки купувачи и просто зяпачи от цял свят. Повечето дилъри са изпечени търговци и едва ли ще можете да направите някоя фантастична сделка, макар да не е съвсем изключено. Аксиомата за ранното пиле тук е в пълна сила – изложбите се провеждат в понеделник и вторник, със значително по-висока такса за вход в понеделник (тези, които пристигат във вторник преди отварянето на вратите в 8 ч., може все още да ги гризе червеят на избора).

В допълнение към надеждата за върховна находка, тълпите идват заради огромното разнообразие. Хората, които много-много не възнамеряват да купуват, ще се насладят на една разходка из културите с огромен обхват. Откакто британците пътешестват толкова много по време на колониалния си период, да пазаруваш в Англия е като да накупиш света.

Къде: Нюарк, (174 км северно от Лондон), Нотингамшър, Великобритания
Най-добро време: февруари, април, юни, август, октомври и декември.

>
16 август 2011 г.

Тагове

изложения

любопитно

пазари

панаири

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти