Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Транспорт - Бодрум

Летище

Най-близкото летище е Бодрум-Милас (летищен код BJV), на 36 км от Бодрум, на 16 км от Милас. Много от летните чартърни полети спират там. От летището има автобус, съобразен с часовете на пристигане на полетите. Билетът до Бодрум е около 5 евро, а пътуването трае около 45 минути. Ако вземете такси от летището, имайте предвид, че цените са фиксирани до 44 дестинации (има табло на самото летище). 

Уебсайт: www.bodrum-airport.com

Автобус

Много автобусни компании свързват Бодрум с големите градове в Турция. До близките малки градчета ще стигнете най-удобно и евтино с маршрутка (Тургутреис, Ялъкавак).

Такси

Спрете такси с махване на ръка. Винаги настоявайте да видите как пускат таксиметъра пред вас. Имайте предвид, че след полунощ тарифите са двойни.

Обществен транспорт

Най-добрият начин да се придвижвате в Бодрум е долмуш (dolmus) - маршрутно такси, което можете да спрете с помахване на ръка и ще ви остави, където пожелаете по маршрута. Информирайте се за маршрутите в хотела си. 

Ферибот

През лятото има редовни фериботни връзки между Бодрум и гръцкия остров Кос (около 30 евро за двупосочен билет), остров Родос (двупосочен билет е около 75 евро).

Уебсайт: www.bodrumrentacar.com/denizline_ferryboat.html

Забележителности около Бодрум