Начало / Статии / Статии - Гърция

Остров Кос - островът на Хипократ

Автор

/

Кос е вторият по големина остров от Додеканезите (Южните Споради) след Родос. Мястото е богато на археологически останки. Крайбрежието е прелестно, особено пясъчните плажове от югоизточната му страна. Туристите в по-голямата си част са младежи от северна Европа и идват, за да се насладят на доста интензивния нощен живот. А вътрешността на острова крие още изненади.

Около пристанището на Кос се издига крепост. По улиците са разположени много градини, а на мястото на старата агора има множество кафенета и барове. На единия площад се намира прочутото дърво на Хипократ, вероятно посадено преди 2400 години от известния лекар. Замъкът на рицарите датира от XV век и гледката от крепостните стени е великолепна. Близо до града се издигат развалините на асклепион - място, където са лекували болните. Оттам също гледката е чудесна.

Лечебните курорти Тигаки и Мармари са особено високо ценени заради обширните си плажове, покрити с бял пясък, но нощното оживление е най-голямо в Кардамена. Там са и най-луксозните хотели. По неравностите на планината Дикео се редят няколко традиционни антични селца. С белите си къщички и малките си византийски параклиси те напомнят, че автентичната Гърция е навсякъде, стига да я потърсиш.

Къде: остров Кос, Южни Споради, Гърция

Най-добро време: април - октомври

Виж най-добрите оферти за пътуване в Гърция!

Виж още:

Почивка в Мармарис

Почивка в Кушадасъ

Екскурзия в Ефес

>
01 април 2013 г.

Тагове

археология

гръцки острови

летен туризъм

лукс

острови

плажове

уикен изкушения

Забележителности наоколо

Избрани оферти