Начало / Статии / Статии - Турция

Къде да пътуваме през юни?

Автор

/

Дойде ли юни, ни засърбяват краката да тръгнем към плажа, да плуваме в топло море, да ядем сладолед под палещото слънце и като цяло да го ударим на лятно безгрижие.

Ако току-що прочетохте описание на текущото си състояние на духа, вижте и списъка с някои от най-добрите места, които можете да посетите през юни извън граница.

Снимка: iStock by Getty Images

Подбрали сме места, където времето е перфектно за плаж, но и не е прекалено горещо за посещение на забележителности. 

Сицилия

Снимка: iStock by Getty Images

Домъчняло ли ви е за Италия? А по-точно за Сицилия, която е цяла една държава в държавата?

Юни е може би най-добрият месец да посетите Сицилия. Ще сте на острова преди летните жеги, а времето вече ще е идеално за плаж с температури, достигащи до и над 25 градуса през деня. Температурата на морската вода е около 22-23 градуса. Очаквайте слънце и почти никакъв дъжд. Нощите все още са прохладни, така че не забравяйте да сложите и жилетка в багажа си.

Прочетете и нашия наръчник Как да изберете точната за вас почивка в Сицилия!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сицилия

Скиатос

За гръцкия остров Скиатос можете да тръгнете и без жилетка. Тук юни е месец на топлите нощи (много рядко температурите падат под 20 градуса нощем) и на дните с истински летни жеги до и над 30 градуса. Можете да комбинирате разглеждане на забележителности, докато сутрин е по-хладно, със следобеди на плажа за събиране на тен.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Скиатос

Бодрум

Посетителите на Бодрум трудно могат да си представят, че до 60-те години на ХХ век той е бил малко рибарско селище. Кристално чистата вода и прекрасните условия за почивка днес са магнит за търсачите на слънце и море в Турция.

Юни предлага истинска лятна жега с дневни температури около и над 30 градуса и обещание за слънчево време на плажа. Морската вода е с температура 22-23 градуса.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Бодрум!

Албания

Снимка: iStock by Getty Images

Албанското крайбрежие е красиво, разнообразно и почивките там са на достъпни цени. Юни е месец с умерена жега, когато температурите през денонощието варират от 18 нощем до 26-27 по обед.

Страната може да се похвали с крайбрежие на две морета - Адриатическо и Йонийско, а в планинската й вътрешност има изумителни забележителности, исторически градчета и природни красоти.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Албания

Санторини

Юли и август на остров Санторини могат да са твърде горещи и твърде пренаселени, но юни е просто чудесен. Времето е супер за плаж (около 25-29 градуса през деня), но става и за разходка из скалистите градчета, които могат да ви изпепелят в по-топлите летни месеци.

Температурата на морската вода все още е около 22 градуса, което е точно колкото да ви охлади след дълго стоене под слънцето, но едва ли ще ви хареса за по-дълго плуване.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Санторини

Остров, ДжербаТунис

Средиземноморското крайбрежие е толкова различно от двете страни на морето! Колкото и да сте виждали от Италия, Испания и Гърция, африканската страна е цяла нова вселена.

Юни е месец без почти никакви валежи, но с много слънце и температури до 28 градуса по морските курорти на Тунис. А защо не изберете остров?

Макар всъщност да е малък, Джерба е най-големият остров в Тунис и по северното крайбрежие на Африка. Площта му е малко над 500 кв. км, което е приблизително колкото площта на град Чикаго. Намира се само на 5 км от бреговете на Тунис и събира в себе си всичко хубаво, което свързваме с живота на остров - красиви плажове, хотели и традиционни къщи, пазари и старинни улички, из които с удоволствие да се изгубите. 

Вижте най-добрите оферти за пътуване за остров Джерба, Тунис

Крит

През юни на остров Крит не вали, а само пече чудесно слънце, от което привечер ви спасява прохладният бриз. По крайбрежието растителността вече е поизсъхнала от жегите (около 28-30 градуса през деня), но в по-високите части на острова можете да видите летни цветя и зеленина.

Заради спецификите на климата на Крит курортите по северното крайбрежие са малко по-хладни от тези по южното.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Крит

>
22 май 2023 г.

Тагове

екзотика

романтика

плажове

острови

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти