Начало / Статии / Статии - Гърция

Къде да пътуваме през юни?

Автор

/

Дойде ли юни, ни засърбяват краката да тръгнем към плажа, да плуваме в топло море, да ядем сладолед под палещото слънце и като цяло да го ударим на лятно безгрижие.

Ако току-що прочетохте описание на текущото си състояние на духа, вижте и списъка с някои от най-добрите места, които можете да посетите през юни извън граница.

Подбрали сме места, където времето е перфектно за плаж, но и не е прекалено горещо за посещение на забележителности. В повечето страни се влиза с отрицателен PCR тест или сертификат за ваксинация, но някои са достъпни и без изисквания за такива.

Сицилия

Снимка: iStock by Getty Images

Домъчняло ли ви е за Италия? А по-точно за Сицилия, която е цяла една държава в държавата?

Юни е може би най-добрият месец да посетите Сицилия. Ще сте на острова преди летните жеги, а времето вече ще е идеално за плаж с температури достигащи до и над 25 градуса през деня. Температурата на морската вода е около 22-23 градуса. Очаквайте слънце и почти никакъв дъжд. Нощите все още са прохладни, така че не забравяйте да сложите и жилетка в багажа си.

Прочетете и нашия наръчник Как да изберете точната за вас почивка в Сицилия!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сицилия

Скиатос

За гръцкия остров Скиатос можете да тръгнете и без жилетка. Тук юни е месец на топлите нощи (много рядко температурите падат под 20 градуса нощем) и на дните с истински летни жеги до и над 30 градуса. Можете да комбинирате разглеждане на забележителности, докато сутрин е по-хладно, със следобеди на плажа за събиране на тен.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до  Скиатос

Малага

Снимка: iStock by Getty Images

Според статистиките през юни в Малага има средно един дъждовен ден. Съвършено като за морска почивка!

Насладете се на слънчевите дни по крайбрежието на Коста дел Сол без понякога натоварващите тълпи, които се заформят тук през юли и август. Градусите през деня достигат до около 28, което е идеално както за плаж, така и за разходки сред природата и посещение на забележителности.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Малага

Албания

Снимка: iStock by Getty Images

Албанското крайбрежие е красиво, разнообразно и почивките там са на достъпни цени. Юни е месец с умерена жега, когато температурите през денонощието варират от 18 нощем до 26-27 по обед.

Допълнително предимство на Албания е, че приема туристи без изискване за PCR тест или ваксина, а в самата страна броят на новозаразените драстично намаля през последните седмици.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Албания

Санторини

Юли и август на остров Санторини могат да са твърде горещи и твърде пренаселени, но юни е просто чудесен. Времето е супер за плаж (около 25-29 градуса през деня), но става и за разходка из скалистите градчета, които могат да ви изпепелят в по-топлите летни месеци.

Температурата на морската вода все още е около 22 градуса, което е точно колкото да ви охлади след дълго стоене под слънцето, но едва ли ще ви хареса за по-дълго плуване.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Санторини

Тунис

Средиземноморското крайбрежие е толкова различно от двете страни на морето! Колкото и да сте виждали от Италия, Испания и Гърция, африканската страна е цяла нова вселена.

Юни е месец без почти никакви валежи, но с много слънце и температури до 28 градуса по морските курорти на Тунис. Освен това традиционно е сезон с по-малко туристи, така че може да попаднете и на наистина добри оферти за почивка. Това и единственото място сред нашите предложения, където имате бърз и лесен достъп до пустинята.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Тунис

Крит

През юни на остров Крит не вали, а само пече чудесно слънце, от което привечер ви спасява прохладният бриз. По крайбрежието растителността вече е поизсъхнала от жегите (около 28-30 градуса през деня), но в по-високите части на острова можете да видите летни цветя и зеленина.

Заради спецификите на климата на Крит курортите по северното крайбрежие са малко по-хладни от тези по южното.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Крит

 

>
31 май 2021 г.

Тагове

екзотика

романтика

плажове

острови

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти