Начало / Статии / Статии - Гърция

Сими - най-красивият пристанищен град на Гърция (ВИДЕО)

Автор

/

Пристанищният град Сими, разположен на едноименния гръцки остров – очарователно място – е съкровище и истински музей на пастелната класицистична архитектура от края на ХІХ в. Тя представя един кратък период на слава и несравним разцвет, когато на този остров на корабостроители и търговци се строят резиденции и украсени църкви, преди Сими да потъне в забвение.

Днес той отново се раздвижва, но само когато екскурзиантите от близкия остров Родос доплават за обяд и разходка.

Някои посетители са обезкуражени от липсата на пясъчни плажове и рядко рискуват да се поразходят сред живописния интериор на Сими от нащърбени скали, борове и кипариси.

До брега, с неговите драматични стръмни скали и заливчета, най-добре се стига с кораб или пеша по един приятен маршрут. Никоя разходка не е по-дълга или по-приятна от 10-километровия преход от красивия град Сими до манастира „Панормитис“ (където може да се пренощува).

Или опитайте в хотел „Алики“, приютен в един от най-елегантните стари домове върху запазената брегова линия, където са били тседнали звездите по време на снимките на филма Островът на Паскали. Това е един от най-хубавите малки хотели в Гърция, възстановен с изострено внимание и рядко добър вкус.

Стаите на втория етаж предлагат изгледи към пристанището. Няколко маси за закуска са разпръснати из вълнолома, откъдето три стъпала водят надолу в кристално чистото Егейско море.

Остров Сими: 20 км северно от остров Родос, Гърция.
Най-добро време за посещение: май - септември.

Виж актуалните оферти за пътуване до Родос с възможност да отскочите до остров Сими и едноименния пристанищен град!

Виж още:

Почивка в Крит

Почивка в Корфу

Виж актуалните оферти за пътуване до Родос с възможност да отскочите до Сими!

>
27 юни 2022 г.

Тагове

гръцки острови

заливи

острови

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти