Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Забележителности - Бодрум

Замъкът в Бодрум

Построен е през 1402 г. от рицарите хоспиталиери. В момента замъкът е музей с акцент върху подводната археология. Вътре се намира и Стъклената зала на корабокрушенията (отделен вход: 5 лири) и други изложби. Вход за замъка и Музея на подводната археология: 20 лири. Повечето съоръжения работят от 9:30 до 16:30 часа всеки ден без понеделник.

Уебсайт: www.bodrum-museum.com 

Античният театър

Намира се по пътя за Гюмбет и е започнат по време на управлението на цар Мавзол, същият, в чиято чест е издигнат мавзолеят в Халикарнас. Вход: 8 лири. Работно време: 8:30 - 16:30 часа. Почивен ден понеделник.

Уебсайт: www.bodrum-museum.com 

Мавзолеят в Халикарнас

Едно от Седемте чудеса на древния свят. Самият мавзолей е разрушен през Средновековието от силно земетресение, като някои части от него са запазени и са изложени в Британския музей. Основите му се намират недалеч от пристанището, нагоре по хълма. Работно време: 8:30 - 16:30 часа. Почивен ден понеделник. Вход: 8 лири.

Портата на Миндос

Старата порта на града също е издигната по време на управлението на цар Мавзол. Тук се осъществява една от най-кърваваите битки по време на обсадата на града от Александър Македонски.

Забележителности около Бодрум