3 дневна разходка из Халкидики

Вижте маршрутът
1 от 5

 

Златисти, пясъчни плажове, живописни заливи, традиционните селца, наред с модерни центрове за почивка и развлечение, малки острови и закътани заливчета, покрити с борови гори хълмове, сякаш вливащи се в морето докато погледа минава над останките от древни времена и цивилизации - това е тайната на една земя, наречена Халкидики. Земя, потънала в топлата ласка на Егейско море и огряна от Средиземноморското слънце, всеки път поразителна, разкриваща възможността да вкусиш истинската атмосфера на Гърция.


Районът на полуостров Халкидики е разположен в Северна Гърция и включва три ръкава - Касандра, Ситония и Атон. Последният, приютил Автономното Монашество на Свещената планина е считан за една от най - важните религиозни и археологически забележителности в света според Юнеско. От зората на Византийската империя тази ивица земя е считана за утробата на Ортодоксалната религия и в наши дни тя все още е населена с мистични отшелнически килии и вековни манастири, достижими само за някои поклонници, които могат да получат разрешение за достъп до Свещената планина, в съгласие с древния закон, наречен Аватон.

В тази статия ви предлагаме маршрут, подходящ за вашата почивка в Северна Гърция, той ще ви отведе до: Арнея, Паркът на Аристотел и Древният град Стагира, Хотел Игъл Палас, градчето Уранополи, и  Олимпиада

Виж най-добрите оферти за пътуване в Гърция!

Виж още:

Почивка в Тасос

Почивка в Касандра

Почивка в Ситония

Дата: 10 май 2010 г.
4.5/5, 57459 гласа
Забележителности около Халкидики