Какво да видим на полуостров Халкидики?

Вижте повече от Халкидики
1 от 10Халкидики се намира в северна Гърция, дели се на три полуострова - Касандра, Ситония и Атон (Света Гора). Две внушителни планини на Халкидики са Холомондас и Стратоникос. Земите в региона са богати на полезни изкопаеми и минерални извори. С международна известност е и прочутата Петралонска пещера, която си заслужава да бъде посетена заради интересните палеонтологични находки. На много места в областта съществуват редица археологични дестинации със значими находки и експозиции. Между тях изпъкват древния Акантос, Менди, Олинтос, древните Стагира и Торони.

Халкидики

Плажовете на Халкидики приковават погледа със синьозелените си води, с финия си пясък, с богатата растителност и чистите си морски води, като много от тях всяка година биват удостоени със Син флаг. 

Регионът задоволява и най-взискателния посетител със селища в битов стил, но и космополитни курортни центрове с безспирен нощен живот. Престоят навсякъде е удобен и приятен. Неизброими са възможностите за любителите на водните спортове, но и за онези които обичат планинския туризъм, ходенето пеша и колоезденето.

Ваканцията в Халкидики "придобива" космополитно настроение, природна красота, но и живописно спокойствие.

Вижте повече от Халкидики ТУК.

Дата: 27 април 2011 г.
4.5/5, 66508 гласа
Забележителности около Халкидики