Начало / Статии / Статии - Испания

5 места на остров Ибиса, където да видите природа

Автор

/

Ибиса е вероятно най-прочутият парти остров на света - възпяван в песни, показван във филми и сцена на не една и две незапомнени нощи за милиони хора по света. И ако клубовете и легендарните партита безспорно са най-силният магнит за посетителите, островът крие и други зайци в шапката си.

Снимка: iStock by Getty Images

Малцина например знаят, че на Ибиса има два национални парка с уникална екосистема.

За тези, които искат да разнообразят престоя си на Ибиса, следват няколко от най-красивите места сред природата. Заменете обувките си за танци с планински обувки и тръгвайте!

Фламингото и природен парк Сес Салинес

Снимка: iStock by Getty Images

От юли до октомври и от февруари до май хиляди птици фламинго  преминават през остров Ибиса. Емблематично място за наблюдението им са геометричните солени езера на природен парк Сес Салинес. Водните басейни са цветни, а сред водите им могат да се забележат десетки видове птици. Фламингото е само един от над 200 вида птици, които се срещат на Ибиса. Не сте очаквали островът да е орнитоложки рай, нали?

Планината Са Талаяса

Известна още като Са Талая, това е най-високата планина на острова с едноименния й връх. Изкачването до него става по добре маркирана пътека, дълга 2,5 км. Началото й е в Сант Жозеп. Красиви панорами ви очакват не само на върха, но и по трасето нагоре, което ще изминете за около час.

Скалите при Пунта Галера

Снимка: iStock by Getty Images

На западното крайбрежие на Ибиса ще откриете скални образувания, които наподобяват наредени едни над други скални “рафтове”. Край Пунта Галера идват ентусиасти, за да наблюдават легендарните залези на острова и за да се топнат в морето след запомнящо се слизане по подобните на стълби скални “рафтове”.

Пещерите Кан Марса

Спокойно можете да си представите, че сте пирати, докато се спускате надолу към тунелите на подземната пещерна система Кан Марса, намираща се край Пуерто Сан Мигел. И днес входът в скалите на десетина метра над морското равнище все още си стои, а вътре в тунелите си личат знаците, които контрабандистите са оставяли, за да се ориентират в мрака. Тук ще видите обичайните сталагмити, сталактити и други пещерни образувания, както и невероятни осветени в неонови оттенъци естествени скални басейни.

Остров Ес Ведра

Снимка: iStock by Getty Images

Остров Ес Ведра е необитавано парче суша до югозападния бряг на Ибиса, което обаче не му пречи да е главен герой в редица легенди. Според едни това е върхът на Атлантида, единствен останал над водата, а други твърдят, че са виждали НЛО и странни явления край бреговете му, особено нощем. От Сан Антонио и Ибиса Таун можете да се качите на корабче и да се доближите до мистичния остров, за да откриете част от обитателите му - диви кози и рядък вид соколи.

Вижте оферти за почивка в Испания!

>
21 юли 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

острови

забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти