Начало / Статии / Статии - Испания

Ла Ресиденсия - самостоятелно островно пристанище

Автор

/

Дея е била обичана както от Фредерик Шопен, така и от английския поет Робърт Грейвс, който смята, че скромният град притежава духовно извисяващи качества.

Художници и писатели продължават да бъдат привличани от неговата тиха, непокварена красота, досега избегнала туристическите автобуси и презастрояването, ширещо се навсякъде из Балеарските острови. Страховити планини се мержелеят отзад, а средиземноморски заливчета лежат по-долу.

„Ла Ресиденсия“, едно от най- хубавите островни убежища, е обградено от 120 декара цъфтящи градини, разположени сред терасирани маслинови и цитрусови горички между морето и склоновете на една висока 1200 м планина. Състояща се от две покрити с пълзящи растения резиденции от ХVІІ в., „Ла Ресиденсия“ е уместно наименована. Луксозен, но без никаква показност, той е като безупречния майоркански дом на богат, обичащ изкуството и безукорно изтънчен приятел.

Подценен въпреки славата си на един от най-добрите в Испания, хотелският ресторант „Ел Оливо“ е уютно място, в което някога се е добивал зехтин. Вътре се сервира изключителна средиземноморска кухня на светлината на свещи, в романтична обстановка. В топло време вечерята се пренася навън на тераса сред палми и бугенвилии.

Един стар път за мулета осигурява възхитителен тричасов преход през крайпланински лимонови и маслинови горички до близкото селище Солер, макар много гости да предпочитат да изживяват природата чрез лечение с водорасли и билки и масажи в хотелския нов център за красота.

Къде: Дея, Майорка, Испания
Най-добро време: пролет и есен за пешеходен туризъм и каране на велосипед; юни-август за плуване.

>
10 май 2012 г.

Тагове

градове

ресторанти

средиземноморие

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти