Начало / Статии / Статии - Испания

Буньол – градът с най-щурия испански фестивал

Автор

/

Буньол може да не е сред най-прочутите испански градове, но пък в него се провежда най-щурият фестивал в страната! Жокер: участниците не излизат сухи.

Буньол се намира само на 39 км от Валенсия, като е разположен сред най-добрата комбинация от природни форми – в планински район, но близо до морето.

Недалеч от Буньол посетителите могат да посетят интересни места като пещерата Алта, река Хуанес и пещерата Турче, в която след дъжд се появява 60-метров водопад.

Градът си има също красиви паркове и замък от 13-и век, красивата църква Ел Салвадор...

Твърде малко от тези забележителности обаче влизат в полезрението на посетителите на града. Концентрацията на туристи в Буньол рязко се увеличава през август, когато десетки хиляди ентусиасти се включват в най-щурия фестивал на испанска територия – фестивалът Томатина.

Събитието представлява епичен целодневен бой с домати, в който участниците, както загатнахме в началото, няма как да излязат сухи. Нито чисти. Всички обличат старите си дрехи, слагат очилата си за гмуркане и скачат безстрашно в боя. За целите на Томатина камиони с тонове домати пристигат в града и в 11 часа сутринта биват изсипани на централния площад Пласа дел Пуебло.

Изстрел с оръдие дава началото на боя, а за да се запази ценното архитектурно наследство на града, всички сгради се опаковат в найлони.

Към доматената каша прибавете музика, партита на открито, танци и фойерверки – и се получава истинска испанска фиеста!

Вижте най-добрата оферта за фестивала Ла Томатина!

>
22 май 2014 г.

Тагове

екстремен туризъм

летен туризъм

семеен туризъм

фестивали

фестивали август

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти