Начало / Статии / Статии - Испания

7 неземни скрити плажове и заливи в Коста Бланка

Автор

/

Коста Бланка е популярна дестинация за лятна почивка - не само за испанците, но и за много чужденци. Красивите плажове, добрите цени и вкусната кухня на Аликанте са истински магнит за посетителите, но никой не обича претъпкани плажове.

За щастие, крайбрежието на Коста Бланка е достатъчно просторно, за да побере всички свои почитатели.

Снимка: iStock by Getty Images

Ако търсите тихо и уединено място за почивка, разгледайте нашия списък с едни от най-красивите тайни заливчета и плажове в района на Аликанте и Коста Бланка.

Кала Ферис в Торевиеха

Кала Ферис е наистина миниатюрен плаж - дълъг е едва 200 м и има пясъчни дюни. На плажа няма заведения, чадъри или шезлонги, но пък има чудесна прозрачна вода, палми за фон и не особено много посетители. Донесете си храна, пиене и чадър и можете спокойно да прекарате цял ден тук.

Плая дел Бол Ноу във Вилахойоса

Снимка: iStock by Getty Images

Тази част от испанското крайбрежие напомня на португалската област Алгарве. Огромни скали се издигат над ивица със златист пясък, а водата е тюркоазена. Този плаж остава доста спокоен дори и в пика на сезона. На него има малък бар, който сервира местни специалитети и студена бира.

Рако дел Конил във Вилахойоса

Плажът Рако дел Конил е разположен в малък живописен залив и е известен предимно сред нудистите. Водата е в различни нюанси на синьото, а фонът се състои от скали и борова гора, в която можете да откриете прохлада, когато обедното слънце напече. Има и малък плажен бар.

Лес Ротес в Дения

Лес Ротес е поредица от скалисти плажове в южната част на Дения. На места сред скалите има пясъчни заливи, а водата е невероятно чиста. Някои части на Лес Ротес са толкова тайни, че до тях се стига само след слизане по скалите.

Ел Баладрар в Бениса

Снимка: iStock by Getty Images

Заливът Ел Баладрар прилича на тераса на Средиземно море. Заобиколен е с извисяващи се към небето скали от всички страни, а иглолистните гори достигат почти до водата. Плажът е покрит с малки камъчета, а до него се стига по стъпала.

Ел Портет в Морайра

Снимка: iStock by Getty Images

На плажа Ел Портет край оживения курорт Морайра ще откриете само пясъчен бряг и топла, плитка вода. Това е любимо място за почивка на посветените испанци и едва ли ще срещнете други чужденци.

Остров Табарка

Снимка: iStock by Getty Images

Водата около остров Табарка (единственият населен остров във Валенсия) е нереално синя и е идеална за гмуркане с шнорхел. До острова можете да стигнете с лодка от пристанищата на Бенидорм, Аликанте, Калпе, Вилахойоса или Санта Пола.

Вижте актуални оферти за почивка в Испания!

>
28 март 2024 г.

Тагове

екзотика

летен туризъм

любопитно

плажове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти