Начало / Статии / Статии - Испания

Аликанте - забележителности в града на дворците

Автор

/

Разположен на върха на хълма Бенакантил, дворецът Санта Барбара в Аликанте и до днес се издига като пазител на Аликанте. Градът, разположен долу, е столица на едноименната испанска провинция и пристанище на Коста Бланка.

Разходете се из двореца Санта Барбара, който макар и днес да носи името на християнска светица, е построен през 12-и век от мюсюлманския географ Ал Идриси. През вековете издигащия се в центъра на Аликанте дворец е бил свидетел на многобройни обсади и сражения, а през 18-и век е използван и за затвор.

Аликанте има още един дворец – Сан Фернандо, разположен на ниския хълм Тосал. Той е построен в началото на 19-и век и е популярно място за разходки и почивка.

Не пропускайте и готическата църква Иглесиа де Санта Мария, издигната през 16-и век върху основите на мавърска джамия. Олтарът е в стил рококо, а порталът е бароков. Посещението на църквата е истинска разходка из историята на изкуството.

Главната катедрала (или както е известна – ко-катедрала) Свети Николай Бари се намира в сърцето на Стария град на Аликанте – ще я познаете по синия купол.

Музеят за изящни изкуства Гравина е следващата ви спирка в старата част на града – разположен е в някогашен дворец и пази богата колекция с творби на испански автори.

Едно от най-оживените места в Аликанте е Марината с десетки луксозни яхти и лодки, търговски центрове и кафенета.

Като град, разположен на крайбрежието на Коста Бланка, Аликанте има прекрасни плажове. Плажът Сан Хуан е един от най-впечатляващите. Разположен е северно от града, по пътя за Ел Кампейо, разполага с плажни барове, ресторанти и възможности за практикуване на водни спортове.

А ако търсите малко разнообразие, посетете малкия остров Табарка – най-малкият и постоянно населен остров на Аликанте. Намира се на 11 морски мили от града и е чудесно място, където да си починете, докато наблюдавате кристалните води на Средиземно море (обявени за морски резерват). 

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Аликанте!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Аликанте!

>
24 април 2015 г.

Тагове

катедрали

летен туризъм

море

плажове

романтични градове

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти