Начало / Статии / Статии - Португалия

5 причини да отидете на екскурзия в Португалия

Автор

/

Ако все още не сте били в Португалия, то включете я в списъка си с дестинации, които трябва да видите непременно. Не за друго, ами малката южна страна става все по-популярна с всяка изминала година (за туристите от Западна Европа красотата й отдавна не е тайна), което означава, че скоро може и да загуби част от автентичното си очарование.

Снимка: iStock by Getty Images

Ето нашите пет причини да посетите Португалия:

Невероятна красота

Португалия има богато историческо и природно наследство, независимо в коя част на страната се намирате. Пригответе се да изследвате дълги пясъчни плажове в Алгарве, невероятни църкви и дворци в Алкобаса, симпатични рибарски селца в Назаре, както и спиращите дъха гледки към Атлантическия океан от най-западната точка на Европа – Кабо да рока.

Вкусна храна и отлично вино

Португалия има много вкусна версия на средиземноморска кухня. Опитайте сладкишите, морските дарове и зеленчуковите блюда. Комбинирайте с местно вино – не забравяйте, че от Португалия идва прочутото в цял свят вино порто.

Разумни цени

Наскоро Португалия беше обявена за най-евтината дестинация за хапване и пийване в Европа и, веднъж стигнали там, сами ще се уверите, че цените на храната са повече от разумни.

Страхотен климат

Това е една от сериозните причини, които могат да ви доведат в този край на континента. Португалия има над 3000 слънчеви часа годишно, а в някои места, като района на Алгарве например, дори през зимата температурите са в рамките на 16-18 градуса.

Островите

Някои хора забравят, че Португалия разполага със страхотни острови, които предоставя на ваше разположение. Става дума за Мадейра и Азорските острови. Те имат красива природа и типичните за страната екопътеки, наречени „левадас“.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Португалия!

>
21 февруари 2024 г.

Тагове

винен туризъм

Класации

кулинарни изкушения

културен туризъм

летен туризъм

любопитно

море

плажове

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти