Начало / Статии / Статии - Португалия

5 причини да отидете на екскурзия в Португалия

Автор

/

Ако все още не сте били в Португалия, то включете я в списъка си с дестинации, които трябва да видите непременно. Не за друго, ами малката южна страна става все по-популярна с всяка изминала година (за туристите от Западна Европа красотата й отдавна не е тайна), което означава, че скоро може и да загуби част от автентичното си очарование.

Снимки: F H Mira

Ето нашите пет причини да посетите Португалия:

Невероятна красота

Португалия има богато историческо и природно наследство, независимо в коя част на страната се намирате. Пригответе се да изследвате дълги пясъчни плажове в Алгарве, невероятни църкви и дворци в Алкобаса, симпатични рибарски селца в Назаре, както и спиращите дъха гледки към Атлантическия океан от най-западната точка на Европа – Кабо да рока.
*

Вкусна храна и отлично вино

Португалия има много вкусна версия на средиземноморска кухня. Опитайте сладкишите, морските дарове и зеленчуковите блюда. Комбинирайте с местно вино – не забравяйте, че от Португалия идва прочутото в цял свят вино порто.

*

Разумни цени

Наскоро Португалия беше обявена за най-евтината дестинация за хапване и пийване в Европа и, веднъж стигнали там, сами ще се уверите, че цените на храната са повече от разумни.

*

Страхотен климат

Това е една от сериозните причини, които могат да ви доведат в този край на континента. Португалия има над 3000 слънчеви часа годишно, а в някои места, като района на Алгарве например, дори през зимата температурите са в рамките на 16-18 градуса.

*

Островите

Някои хора забравят, че Португалия разполага със страхотни острови, които предоставя на ваше разположение. Става дума за Мадейра и Азорските острови. Те имат красива природа и типичните за страната екопътеки, наречени „левадас“.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Португалия!

Виж още:

Почивка на остров Тенерифе

Почивка на остров Мадейра

Почивка на Канарските острови

Почивка на остров Кабо Верде

29 януари 2021 г.

Тагове

винен туризъм

Класации

кулинарни изкушения

културен туризъм

летен туризъм

любопитно

море

плажове

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти