Начало / Статии / Статии - Португалия

Речен круиз - блаженството всяка сутрин да е с нова гледка

Автор

/

Снимка: © Croisi Europe

Представете си как ден след ден се събуждате, излизате на палубата на кораб и гледката, с която подслаждате кафето си, е различна – тихи селца, зелени хълмове с елегантни извивки, заснежени върхове или пък безкрайни лозя чак до линията, където небето се докосва до земята... Представете си нощем да минавате под блещукащи мостове, а вечерята ви да се приготвя с прочутата френска изисканост и внимание към всеки детайл.

Това ви очаква, ако сте решили, че е време да разнообразите ваканциите си в чужбина и да опитате нещо ново – речен круиз.

Предимството на корабите за речни круизи е, че са достатъчно малки, за да могат да плават и да акостират в малки пристанища, но са достатъчно големи, за да поберат достатъчно удобства на борда.

Снимка: © Croisi Europe

Спокойните води на реките означават, че няма нужда да се тревожите за морската болест, а непрекъснато сменящите се пейзажи няма да ви позволят да скучаете дори и за секунда.

Както и за всичко останало в туризма, предварителното проучване ще ти осигури спокойна почивка. Най-голямата компания за речни круизи в Европа е Croisi Europe с маршрути в Италия, Испания, Франция, Германия, Португалия и Белгия. Освен с педантичното си френско обслужване, тази семейна компания е известна и с отличната си кухня на борда.

Снимка: © Croisi Europe

Тъй като при речните круизи разстоянията са по-кратки, фокусът е върху местата, които се посещават, а не толкова върху забавленията на борда. Обикновено има лаундж бар и шезлонги на борда, където да се наслаждавате на плаването и да пиете коктейли по залез (с гледка към Айфеловата кула или към каналите на Венеция?).

Дните са запазени за посещение на забележителности и потапяне в местната атмосфера. Ако имате нужда от мързелив ден, в който да не правите нищо, каютите са уютни, а леглата – с гледка навън.

Има държави в Европа, които си заслужава да се видят бавно и напоително.

>
03 април 2017 г.

Тагове

круизи

лукс

плаване

Забележителности наоколо

Избрани оферти