Начало / Статии / Статии - Португалия

Повоа де Варзим - португалска приказка (ВИДЕО)

Автор

/

Повоа де Варзим е крайбрежен град в Португалия, който е морски курорт от повече от 300 години, но въпреки това е успял да запази очарованието и типично португалския си дух.

Той е едно от малкото места в Португалия, където залаганията са легални, а по романтичните му брегове са се зародили важни течения в португалската музика, литература и театър. Добавете към тези парченца от пъзела и факта, че градът има близо 6000-годишна история (тук-там има останки от различни епохи от живота му) и ще получите картина, която няма как да ви остави равнодушни.

   Снимки: Feliciano Guimarаes

Започнете разходката си от централния площад Праса ду Алмада, където се намира сградата на кметството. Разходете се из градския парк, в който има хълмчета, езерце, остров, както и сгради в селски стил и амфитеатри. В града има музей, посветен на религиите (Санта Каса) и етнографски музей. Ако в настроение за шопинг, по-големите магазини се намират по улиците „Junqueira" и "Mousinho de Albuquerque Avenue".


         Marina da Povoa de Varzim

Плажната ивица на Повоа де Варзим е дълга 12 км, като е разделена на отделни заливчета със скали между тях. Повечето плажове са семейни (като Редонда, Салгейра, Лагоа) и през лятото могат да са доста пренаселени. Плажовете извън града като Санто Андре са с по-малко посетители. Сърф се кара на Салгейра и Агусадоура, а Рио Алто е любимо място на натуристите и нудистите, които намират уединение край пясъчните дюни.

Ако искате да разнообразите пътуването си, ето няколко интересни дестинации, до които можете лесно и бързо да стигнете с влак от Повоа де Варзим – Авейро, Гимараеш, Порто, Кoимбра, Рагуа.

Виж най-добрите оферти за пътуване до Португалия.

13 май 2020 г.

Тагове

археология

кулинарен туризъм

културен туризъм

културни центрове

летен туризъм

море

плажове

романтика

семеен туризъм

сърфинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти

1085 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН