Начало / Статии / Статии - Португалия

Повоа де Варзим - португалска приказка (ВИДЕО)

Автор

/

Повоа де Варзим е крайбрежен град в Португалия, който е морски курорт от повече от 300 години, но въпреки това е успял да запази очарованието и типично португалския си дух.

Той е едно от малкото места в Португалия, където залаганията са легални, а по романтичните му брегове са се зародили важни течения в португалската музика, литература и театър. Добавете към тези парченца от пъзела и факта, че градът има близо 6000-годишна история (тук-там има останки от различни епохи от живота му) и ще получите картина, която няма как да ви остави равнодушни.

   Снимки: Feliciano Guimarаes

Започнете разходката си от централния площад Праса ду Алмада, където се намира сградата на кметството. Разходете се из градския парк, в който има хълмчета, езерце, остров, както и сгради в селски стил и амфитеатри. В града има музей, посветен на религиите (Санта Каса) и етнографски музей. Ако в настроение за шопинг, по-големите магазини се намират по улиците „Junqueira" и "Mousinho de Albuquerque Avenue".


         Marina da Povoa de Varzim

Плажната ивица на Повоа де Варзим е дълга 12 км, като е разделена на отделни заливчета със скали между тях. Повечето плажове са семейни (като Редонда, Салгейра, Лагоа) и през лятото могат да са доста пренаселени. Плажовете извън града като Санто Андре са с по-малко посетители. Сърф се кара на Салгейра и Агусадоура, а Рио Алто е любимо място на натуристите и нудистите, които намират уединение край пясъчните дюни.

Ако искате да разнообразите пътуването си, ето няколко интересни дестинации, до които можете лесно и бързо да стигнете с влак от Повоа де Варзим – Авейро, Гимараеш, Порто, Кoимбра, Рагуа.

Виж най-добрите оферти за пътуване до Португалия.

>
13 май 2020 г.

Тагове

археология

кулинарен туризъм

културен туризъм

културни центрове

летен туризъм

море

плажове

романтика

семеен туризъм

сърфинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти