Начало / Статии / Статии - Португалия

5 причини да посетите приказната Брага

Автор

/

Чували ли сте за Брага? По улиците на петия по големина град в Португалия ще откриете онази типична смесица от минало и съвременност, която прави южната страна любимо място на толкова пътешественици по света. В сянката на църкви, резиденции и порти на по няколко века се разполагат прохладни кафенета и ресторанти със средиземноморски специалитети.

Ето поне пет причини да отделите поне ден на приказната Брага:

Бом Жезуш до Монте

Този храм се намира на хълм над града. До него може да се стигне с най-старата в света въжена железница, задвижвана с воден баланс. Градините на Бом Жезуш до Монте са поддържани и красиви, има и експозиционна зала.

Съкровищата от бароковите църкви

Дълги години Брага е била главен религиозен център на португалските земи, а днес са запазни няколко впечатляващи барокови църкви. Най-красива е катедралата Се, в която са примесени и други стилове. Смята се, че появата й е свързана с първия епископ на Брага и се е случила преди повече от 1000 години. В Съкровищницата й се пазят ценни религиозни предмети.

Стадионът в Брага

Стадионът на града се намира встрани от центъра, но си заслужава посещението. Той е един от стадионите, изпозлвани по време на Европейското първенство по футбол през 2004 г.

Портата

Арката на Порта Нуова за първи път става официален вход към Брага някъде преди 500 години. Сегашният й вид е от малко по-късно. Преминете край портата и все пак се огледайте дали някой страж няма да поиска документите ви за проверка.

Нощна Брага

Градът е изключително красив нощно време, а през уикендите клубовете и баровете в Аркада (централната част на Брага) работят до късно. В сряда е студентска вечер и заведенията около Университета Миньо са пълни със забавляващи се млади хора.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Брага!

>
26 август 2014 г.

Тагове

градове

културен туризъм

летен туризъм

романтични градове

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти