Начало / Статии / Статии - Португалия

Амаранте - португалското градче, в което ще се влюбите

Автор

/

На повечето хора Португалия е позната с десетина атракции и градове. Страната обаче има многобройни малки градчета и природни чудеса, които са не по-малко интересни и заслужават да им отделите време. Като Амаранте - малко градче на 60-ина километра от Порто, което ще ви накара да се влюбите.

Вероятно най-популярната забележителност на Амаранте е мостът – един от най-красивите в Португалия. Няма как да го пропуснете, намира се в центъра на града. На няколко места има уширения, където можете да спрете, за да се насладите на гледката към реката и красивите къщи наоколо.

В центъра на града се намира манастирът Сао Гонсало с църква с впечатляващ олтар – изработен от дърво, с изящна резба, позлатени елементи и украса в червено.

В двора на манастира има фонтан, около който винаги са накацали гълъби. Мястото е тихо и е истинско въплъщение на представата за усамотение и размисъл. Тук се пазят и мощите на светеца, който е покровител на града.

Старият център на Амаранте е колекция от сгради с интересна архитектура, като в някои от тях се разполагат институции – като пощенската станция и няколко банки. По прозорците има саксии с цветя, фасадите са украсени с традиционните за Португалия рисувани плочки азулежу, а времето сякаш е спряло. Оживените улици на Амаранте се намират встрани от историческата част на града, така че човек наистина може да почувства, че се връща в миналото.

Разходете се и покрай бреговете на река Тамега, където в горещите летни дни ще откриете малко прохлада.

В града има няколко стари църкви с интересен интериор, които можете да посетите, а от другата страна на реката павирани улички ви канят да се изгубите.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Амаранте!

>
10 май 2014 г.

Тагове

архитектура

идеи за уикенд

културен туризъм

реки

романтични места

семеен туризъм

църкви

Забележителности наоколо

Избрани оферти