Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

5 причини да отидете на екскурзия в Португалия

Вижте галерия
1 от 10

 

Ако все още не сте били в Португалия, то включете я в списъка си с дестинации, които трябва да видите непременно. Не за друго, ами малката южна страна става все по-популярна с всяка изминала година (за туристите от Западна Европа красотата й отдавна не е тайна), което означава, че скоро може и да загуби част от автентичното си очарование.

Снимки: F H Mira

Ето нашите пет причини да посетите Португалия:

Невероятна красота

Португалия има богато историческо и природно наследство, независимо в коя част на страната се намирате. Пригответе се да изследвате дълги пясъчни плажове в Алгарве, невероятни църкви и дворци в Алкобаса, симпатични рибарски селца в Назаре, както и спиращите дъха гледки към Атлантическия океан от най-западната точка на Европа – Кабо да рока.
*

Вкусна храна и отлично вино

Португалия има много вкусна версия на средиземноморска кухня. Опитайте сладкишите, морските дарове и зеленчуковите блюда. Комбинирайте с местно вино – не забравяйте, че от Португалия идва прочутото в цял свят вино порто.

*

Разумни цени

Наскоро Португалия беше обявена за най-евтината дестинация за хапване и пийване в Европа и, веднъж стигнали там, сами ще се уверите, че цените на храната са повече от разумни.

*

Страхотен климат

Това е една от сериозните причини, които могат да ви доведат в този край на континента. Португалия има над 3000 слънчеви часа годишно, а в някои места, като района на Алгарве например, дори през зимата температурите са в рамките на 16-18 градуса.

*

Островите

Някои хора забравят, че Португалия разполага със страхотни острови, които предоставя на ваше разположение. Става дума за Мадейра и Азорските острови. Те имат красива природа и типичните за страната екопътеки, наречени „левадас“.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Португалия!

Виж още:

Почивка на остров Тенерифе

Почивка на остров Мадейра

Почивка на Канарските острови

Почивка на остров Кабо Верде

Дата: 08 януари 2020 г.
4.5/5, 17278 гласа
Забележителности около Лисабон