Начало / Статии / Статии - Хърватия

6 красиви морски места в Хърватска

Автор

/

Хърватска ви предлага богата история и култура, недокосната природа, много слънце и топло гостоприемство – насладете им се. Това пътуване е незабравима среща с магичната красота на островите Солта, Хвар, Корчула и Млет и още няколко морски места за ценители.

Остров Солта 

Остров Солта е 13-ти по големина в Адриатическо море, Солта е известен с планинския си релеф, непокътната природа, голямо разнообразие на растителни и животински видове и типичните си адриатически селца и градчета с богата история.

Остров Хвар 

Остров Хвар е 3-ти по големина в Адриатическо море и известен със закътаните си заливи, десетки малки островчета и разнообразен растителен свят: палми, алое, борове, лаврови дръвчета, розмарин и лавандула. Името на острова идва от гръцки – pharos (фар).

Остров Корчула

Остров Корчула е един от най- интересните острови в Адриатика, рождено място на известния мореплавател Марко Поло. Град Корчула – сърцето на острова – исторически, културен и административен център. Градът е известен със старата си част, запазена от средновековието с много исторически сгради – катедрали, дворци, църкви и кули.

Остров Млет

Остров Млет – обявен за национален парк, това е един от най-красивите острови в Адриатика. Гледката е очарователна - типичен за средиземноморието карстов релеф, стръмни скалисти брегове и множество рифове, зелени хълмове, покрити с девствени гори и антични каменни селища, скрити във вътрешността на острова. Тук ще можете да разгледате геоложкия феномен „Солените езера” и да се докоснете до историческо наследство, датиращо от ерата на Илирийските племена, Римската империя и Дубровнишката държава.

Омис

Омис – малко пристанищно градче, разположено между Сплит и Макарска. Пиратите на Омис са били страшилище за неаполските и венецианските кораби през 13-15 век. Благодарение на тях в този период градчето се радва на небивал икономически разцвет.

Сплит

Сплит – най-големият пристанищен град в Далмация и втори по големина в страната. В него е запазен известният дворец на император Диоклетиан, включен в списъка на историческото наследство на ЮНЕСКО.

Вижте тук повече актуални оферти за Хърватия!

>
01 април 2010 г.

Тагове

Адриатика

круизи

Забележителности наоколо

Избрани оферти