Начало / Статии / Статии - Хърватия

Дубровник – перлата на Адриатическо море

Автор

/



Дубровник е един от най-красивите градове в света. Ако се интересувате от култура, история или изкуства, Дубровник е място, което би ви предложило знания и нови интересни впечатления.

Старият град на Дубровник е запазил своите средновековни улици и крепостни стени. При разходката си из тях, с дни ще откривате и разглеждате различни и интересни сами по себе си фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Има и значително количество църкви, които могат да ви разкажат богатата история на Дубровник, защото първите сведения за града са още от 12-и век. 

Известните крепостни стени, които са много добре запазени, са построени и надграждани с течение на годините с крепости, кули и бастиони.

От тях можете да се насладите на изключителни гледки към покривите на къщите, морето и околията на града.

Крепостта на Дубровник е декор за много филми. Хитовият сериал "Игра на тронове" също бе сниман по павираните улици във вътрешността на крепостта. Местните предлагат тематични обиколки на града, вдъхновени от сериала.

Ако посетите града през лятото, задължително присъствайте на Летния фестивал на Дубровник, който включва множество концерти, шоу програми и народни танци.

Градът предлага още много забележителности, но ако имате възможност, посетете селцата и островите наоколо. Там също ще намерите автентичността и духа на старите времена.

Ако истории от миналото и културата не са от областите, които ви вълнуват, то Дубровник ви предлага още невероятни плажове и много красива природа. Така имате възможност да се отпуснете и да бъдете галени от слънчевите лъчи или да възхищавате на природа. Неслучайно градът е наричан "Перлата на Адриатика". 

Хората там са много топли и гостоприемни.

Опитайте и от вкусната кухня на Дубровник. Подобно на другите курорти по Адриатика, и тук прясната риба е на почит.

Виж актуалните оферти за пътуване в Дубровник!

Виж още:

Екскурзия в Прага

Почивка в Албания

Екскурзия в Черна гора

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Дубровник!

Виж най-добрите оферти за пътуване в Дубровник!

>
29 юни 2023 г.

Тагове

Адриатика

крепостни стени

романтични места

стари градове

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти