Начало / Статии / Статии - Италия

7 идеи за вълнуващи приключения

Автор

/

Не е нужно човек да е полярен изследовател или търсач на нови видове в джунглата, за да попадне във вълнуващо приключение. Светът е пълен с интересни места, които могат да вдигнат нивото на адреналина, без да причиняват аритмия. Ето няколко вълнуващи идеи за необикновени преживявания, които ще помните дълго:

Качете се на вулкана Етна

Осмелете се да изкачите най-високия и най-активния вулкан в Европа! Древните гърци го наричали Стълб към небето, а гледката към кратера, изпускащ тънка струйка дим в небето над Сицилия, ще се запечата в съзнанието ви за дълго. Изследвайте страничните кратери Силвестри и слезте до красивото градче Таормина, разположено терасовидно над Средиземно море – с перфектна гледка както към вулкана, така и към морската шир.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Сицилия.

Разходете се с корабче с прозрачно дъно

Знаете ли, че на остров Корфу по т.нар Канал на любовта можете да се разходите с корабче с прозрачно дъно? Нарича се „Калипсо стар” и ви позволява да изследвате и да се насладите на завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката почивка на остров Видо.

Вижте най-добрите оферти за почивка на остров Корфу!

Застанете на най-западната точка на Европа

Нарича се Кабо да Рока и само на 40 км от португалската столица Лисабон ще ви предостави толкова величествена гледка към океана, че да се почувствате като миниатюрна точица. На нос Кабо да Рока има подобаващ за такова място фар, както и плоча, която удостоверява къде точно се намирате. След това ще можете съвсем спокойно да кажете, че сте били на края на света. Е, по не на западния край на Стария свят.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Португалия.

Посетете пустинен град от червен пясък

Фатехпур Сикри е червен пустинен пясъчно-каменен град, в Индия недалеч от прочутия дворец-гробница Тадж Махал. Построен е от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16-и век. Изоставен е скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години, изпълен с дворци и джамии. Фатехпур Сикри е бил град, по-голям от Лондон, по време на построяването си.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Индия.

Срещнете се с най-голямата статуя на седящия Буда

Изключителната природна красота на остров Лантау, край Хонконг, го правят любимо място, както за местните жители, така и за туристите. Забележителност е най-голямата бронзова статуя на седящия Буда, разположена на открито, която се извисява в планинския храм По Лин. Девствена природа, старо рибарско селище, дълги пясъчни плажове и чувството, когато застанете в краката на огромния Буда.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Хонконг.

Препускайте с кон из екзотична Доминикана

Доминикана е една от онези екзотични дестинации, за които започвате да мечтаете в мразовитите зимни дни. Обикновено се сещате за божествените плажове и гмуркането сред богатия подводен живот. Ето ви още една идея - опознайте Пунта Кана на гърба на кон. 7-часов преход с кон през девствената пустош на местността, среща с множество миниатюрни селища, чак до водопадите Салто Алто. Ако не сте яздили досега, сега е моментът да опитате.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Доминикана.

Разходка с катамаран в Карибско море

Прекарайте 8 блажени часа в Карибско море с почивка на приказния кубински остров Кайо Бланко. Убедете се колко нереално синя е водата, докато отпивате коктейли на борда, наслаждавате се на кубинска музика и се забавлявате под слънцето. На остров Кайо Бланко отдъхнете и потанцувайте салса.

Вижте най-добрите-оферти за пътуване до Куба.

>
30 януари 2014 г.

Тагове

археология

бял плаж

вулкани

конен туризъм

кораби

морски пътешествия

плажове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти