Начало / Статии / Статии - Италия

Съвети за умно резервиране на почивка

Автор

/

Скорошно проучване разкри, че туристите проверяват средно 38 сайта преди да изберат пакет за почивката си.

Резервирането на ваканцията не е никак лесна работа. Ровенето из стотици оферти, много от които си приличат, проучването на местата, които искате да видите, и окончателният избор могат да се окажат сложна работа. Ето няколко основни насоки – кои са най-важните неща, на които да обърнете внимание, докато преглеждате многобройните предложения.

Изборът – Ако искате да си почивате на плажа и да не правите нищо друго освен да релаксирате, ол инклузив почивките са добър вариант, тъй като няма да имате много допълнителни разходи. Ако обаче предпочитате да разглеждате забележителности, няма смисъл да избирате ол инклузив, тъй като така или иначе няма да сте в хотела си, за да се възползвате от него. По-добър вариант в този случай е нощувка със закуска и вечеря.

Транспортът – Много от дестинациите за почивка се предлагат в няколко варианта – с автобус, със самолет, със собствен транспорт. Помислете дали сте готови да преживеете безкрайните часове в автобус до Париж или сте готови да платите повече, за да пристигнете за 2 часа със самолет. Обърнете внимание също така дали има нощни преходи с автобус – това е най-изтощителният начин на пътуване, затова и екскурзии с такива преходи обикновено са с по-ниски цени. Ако има възможност за собствен транспорт (често срещан вариант за почивки в Гърция и Турция), проверете колко часа ще се наложи да шофирате.

Летищните такси – Много често летищните такси не са включени в цената на офертата, тъй като стойността им се променя и се проверява в момента на резервацията. Обикновено приблизителната цена е посочена, за да имате предвид с колко това ще оскъпи пътуването ви.

Допълнителните екскурзии – ако сте избрали почивка, това включва транспорт и настаняване, но не и посещение на забележителности. Обикновено всеки ден има организирани възможности за пътуване до интересни обекти, които се заплащат допълнително. Не подценявайте и този разход при преценката си.

Хотелът – Ако в офертата имате изброени десетина различни хотела, добра идея е да проверите мненията за тях в световните туристически форуми, както и да се консултирате с туристическия си агент. Така ще сте сигурни, че сте избрали този, който отговаря най-пълно на вашите очаквания.

Вижте най-добрите оферти за почивки и екскурзии, препоръчани от NasamNatam.com!

Снимки: Thinkstock/Gulliver

>
12 юни 2015 г.

Тагове

идеи за уикенд

полезно

семеен туризъм

летни почивки

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти