Анталия – турската ривиера

Вижте още от Анталия
1 от 5


Провинцията Анталия се намира в югозападната част на Турция и има излаз на Средиземно море. Наричат я още Турската ривиера, заради прекрасните плажове със златен пясък и чистото и синьо море. Слънцето е гарантирано през цялото лято, а морето е с приятна температура. Пейзажите са доста впечатляващи, а самата област е обкръжена от планините Таурус. Тук – таме има селца с малки спретнати бели къщурки, обвити от лиани. Те придават на Турция, така традиционния му вид.

Анталия е една от основните области за почивка в Турция и се харесва на всички – малки и големи. Семействата с деца и хората, които искат само да си почиват ще намерят подходящите за тях плажове, които да задоволят нуждите им. Ако пък сте по – спортен тип ще намерите широк спектър от дейности, в и извън водата, които да ви забавляват.

Най – подходящото време, в което да посетите Анталия е периода от ранна пролет до късна есен. Тогава температурите варират от 20оС до 30оС. Въпреки, че лятото е най – предпочитаният сезон, имайте предвид, че зимата можете да отидете също. Ще карате ски в планините и ще се къпете във все още топлите води на Средиземно море. Есента и зимата са подходящи сезони, ако искате да разглеждате забележителности, времето тогава е по – хладно и подходящо.

Виж още: 

Почивка в Кушадасъ

Почивка в Бодрум

Почивка в Анталия

Дата: 24 юни 2010 г.
4.5/5, 28789 гласа
Етикети:  | Хотели в Анталия
Забележителности около Анталия