Начало / Статии / Статии - Франция

Биариц - кралицата на курортите и курортът на кралете

Автор

/

Очарован от неподправената красота на града, в 1830 г. Виктор Юго се моли Биариц „никога да не става моден“. Надеждите му са измамени, когато току-що бракосъчеталите се Наполеон ІІІ и неговата императрица, Йожени, пристигат през 1855 г. и разпореждат построяването на аристократичната розова „Вила Йожени“ като лятна резиденция.

Биариц, Аквитания, Франция

Биариц става любимо място за посещения, а пътешественици от кралски и аристократичен произход идват да се „възползват от водите“, дълго след като императорската двойка спира посещенията си тук през 1870 г. По-късно тези посетители са заменени от по-пъстри групи художници, писатели и други хора на изкуството.

Все още обвеяна с миналия си чар, вилата на Наполеон днес е красиво мебелираният хотел „Пале“, средоточието на социалния живот в този курорт по атлантическото крайбрежие. За щастие на гостите на хотела в наши дни, Наполеон е избрал най-добрия участък от плажната ивица – Големия плаж.

Питайте някой от множеството млади сърфисти от цял свят кой първи е открил най-добрите вълни в Европа покрай същите тези приятни плажове в края на 50-те години на ХХ в. и е превърнал Биариц в неофициалната европейска столица на сърфинга и уиндсърфинга.

Богато мебелираните, просторни стаи на хотела са с изглед към суровата брегова линия в това диво кътче на страната на баските, където могъщите Пиренеи се снижават към Бискайския залив. В „Пале“ приятният дух на стария Биариц е повече от осезаем. Опитайте късмета си в класическото казино и се насладете на луксозния соленоводен СПА-център.

Къде: 190 км югозападно от Бордо, 32 км от испанската граница, Аквитания, Франция
Най-добро време: май-началото на ноемри.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Бордо!

Виж още:

Екскурзия в Париж

Екскурзия в Ница

Екскурзия в Марсилия

>
31 октомври 2011 г.

Тагове

любопитно

плажове

романтични места

стари градове

сърфинг

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти